Полицаи от Трето районно управление в Пловдив сe опитали да да репресират граждани, подали сигнал срещу нощно заведение, съобщава НОВА . В репортаж хора подложени на системен тормоз от клуб "Сикретс" разказват за перипетиите, с които са се сблъскали, когато се опитали да защитят правата си. 

Десетки семейства, живеещи в блок на бул. "България" в съседство с клуба са принудени всяка нощ да се будят от силна музика, вибрации и крясъци. Под прозорците им клиентите на клуба системно се облекчават.

„Силни тътени се чуваха, все едно земетресение има. Всичко беше съпътствано с уникални скандали, крясъци, побоища. Даже при забележка на живущите в квартала, срещахме много агресивно поведение”, каза жалбоподателят Красимир Петков.

Хората от района многократно са подавали сигнали на телефон 112. Организирали се и в обща жалба, подадена до районната администрация и полицията.

Вместо да получат подкрепа от страна на служителите на Трето районно управление, живущите в райони са започнати да бъдат притискани.

Почнаха да ме атакуват, че не било действително - подписите не били на хора, кой ги бил подписвал тези хора. Останах изненадан от действията на служителите на Трето РПУ”, каза още Петков.

От районната администрация са отказали разрешително за удължено работно време след многобройните сигнали на гражданите и нередовните документи на клуба.

Ние сме длъжни да спазим закона. Има входирано искане за удължаване на работното време, но то е стопирано, поради невнасяне на всички необходими документи, които се изискват за издаване на такова разрешение”, заяви кметът на район "Северен" Стоян Алексиев.

От Дирекцията на полицията в Пловдив съобщиха, че започват проверка по жалбата на живущите.

 Подробностите - вижте в репортажа на Нова телевизия: