Пуснатият предсрочно от затвора Джок Полфрийман напуска още тази вечер общежитието за бежанци в Бусманци. Той ще се настани на адрес в София и ще трябва всяка седмица да ходи да се разписва в полицейско управление. Това съобщи шефът на дирекция "Миграция" към МВР Николай Николов. 
 
Според него тъй като австралиецът е осъден на 20 г. за убийство, макар и пуснат предсрочно, той има забрана да напуска България още от 2011 г., а процедурата по експулсирането му е спряна. По-рано стана ясно, че Джок е получил новия си австралийски паспорт, но той му е бил конфискуван при полицейски обиск. Това обясни пред TrafficNews  адвокатът на чужденеца Калин Ангелов.
 
“Чух се с него и ми каза, че са дошли полицаи, които са обискирали стаята и дрехите му и са му прибрали паспорта, това е”, обясни  адвокат Ангелов. 
 
Самият Джок му разказал, че в общежитието са дошли близо 30 униформени, които дошли в стаята му, хвърлили всичко на земята и започнали да претърсват всичко. 
 
Според Николов полицаите отнели насила паспорта от Полфрийман след като той отказал да го предаде доброволно. Паспортът му ще бъде върнат, когато има влязло в сила съдебно решение, каза още шефът на "Миграция", визирайки делото във ВКС за отмяна на предсрочното освобождаване.
 
У Полфрийман са намерени четири мобилни телефона. Единият от тях е бил с камера, което е напълно забранено на територията на дома, каза още Николов. Според него австралиецът сам счупил апарата.
 
Очаква се всеки момент след медицински преглед и останалите стандартни процедури Полфрийман да напусне общежитието в Бусманци.