Инцидентът, при който 13-годишно момиче почина във врачанско училище става в междучасието след първия учебен час - седмокласничката сяда на стола на учителя пред дъската и започва да разговаря по телефона, разказа директорът на школото пред БНТ.

"Говори с майка си по телефона и само издава силен звук - ох!, пада по очи на катедрата и веднага пада по очи на пода. Незабавно дете изтичва на втория етаж да извика медицинското лице, което в рамките на една минута се качва в стаята", обясни Виктор Кръстев, директор на СУ"Христо Ботев" във Враца.

Медицинският специалист на училището констатира липсата на пулс и дишане. Веднага е подаден сигнал на 112 и е повикана спешна помощ, която пристига след 8 минути. Те разполагат с необходимата апаратура и екип от двама кардиолози.

"Дойде първият екип, започна реанимация, втора линейка дойде, един час продължи. Това се прави, докато се появи сърдечна дейност и пулс, дишане спонтанно. Не се появи", съобщи Антоанета Цветкова, медицински специалист.

Системата за видеонаблюдение на училището е записала по минути и секунди инцидента. Материалите са иззети от прокуратурата и е започнало разследване.

Седмокласничка почина по време на междучасие във ВрацаМомичето колабирало в училището