Положителните проби за коронавирус през последното денонощие в България са 44. От тях в болница са настанени 17 души.

Към момента 389 болни са настанени в лечебни заведения, като 56 от тях са в интензивни отделения. 

Така броят на заразените у нас нарасна на 1955. Информацията изнесе секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

11 са активните области в страната. 

В София новите случаи са 7, Благоевград - 15,  Пазарджик -5, Видин и Кюстендил -4, Ямбол- 3 Плевен-2, Враца, Кърджали, Монтана и Сливен - по един. 

Регистрирано е и ново огнище - в село в благоевградската община Сватовча. Взети са всички противоепидимични мерки, каза Димов. Установени са контактните лица на заболелите, като са предприети действия по тяхната изолация. 

Един нов лекар и две медсестри са заразени, като един от случаите е в Пирогов, а два - в Пазарджик. Заразени са и 5 деца. 

444 е броят на излекуваните пациенти. 

Жертвите на  COVID-19 у нас вече са 90 души. През последното денонощие са починали двама пациенти. 66-годишен мъж е починал в Пирогов. Той дал два отрицателни текта за коронавирус, но по-късно, на 4 май, му бил направен положителен тест. Пациентът бил с онкологично заболяване. Вчера той получил остра дихателна недостатъчност.

80-годишен мъж в Александровска болница също е починал през последното денонощие. Той е бил с множество придружаващи заболявания.