Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Даниела Малешкова са дали положителни проби за коронавирус след проведените тестове сред всичките депутати в парламента, съобщиха от ГЕРБ.

Д-р Дариткова и Даниела Малешкова се намират в добро състояние и нямат никакви оплаквания. Те са информирали семействата си и ще се подложат на доброволна карантина за 28 дни у домовете си, посочват от партийния пресцентър.

"Чувствам се добре, нямам никакви симптоми на заболяването. Ще бъда на разположение на моите пациенти и ще ги консултирам по телефона. В лекарския кабинет, където е практиката ми, ще бъда замествана от колеги. През последната седмица, когато съм преглеждала пациенти, съм спазвала всички противоепидемични правила и няма риск да съм ги заразила", написа Дариткова във "Фейсбук".

Двете няма да участват в предстоящите заседания както на парламентарните комисии, така и в пленарните заседания.До масовото тестване се стигна, след като д-р Хасан Адемов от ДПС беше хоспитализиран с положителна проба за COVID-19.

Хоспитализират Хасан Адемов, парламентът няма да е под карантинаШефът на щаба взе отношение и по казуса с маските

Депутати се редят на опашка пред болница, дават проби за COVID-19Утре проби ще дадат и служителите от администрацията на НС