Премиерът Бойко Борисов обяви за саботаж срещу правителството скандала в БНР.  Това стана при откриването на новия завод на компанията "Биовет" на братя Домусчиеви в Пещера. Коментарът на Борисов беше в отговор на изявлението на президента Румен Радев, че държавата се управлява по телефона заради връщането в ефир на журналистка Силвия Великова след обаждане на премиера. 

На следващия ден програма „Хоризонт” я нямаше в ефир пет часа заради „профилактика”, а прокуратурата и ДАНС разследват спирането на радиото, което е „критична инфраструктура” за националната сигурност.  

"За да отговоря на президента - всеки ден откривам заводи и училища", каза премиерът. "Ако говорим за неговия телефон, добре.  Защото това беше саботаж срещу правителството. Аз само показвам - завод след завод", обясни Борисов. 

"Смешно ми е как от всеки телевизор и радио се сипят обиди към правителството, но говориш по всички телевизии. И после няма свобода. Дума не съм казал, каквото искат, това да правят. Свобода! Но да злоупотребяват с това. Правят саботажи срещу правителството. Планирани, насочени, за да разрушат системата. И после - правителството им е виновно. Не ме интересуват нито Корнелия, нито президента", каза още премиерът.

Премиерът Бойко Борисов даде официален старт на работата на новия завод за производство на фармацевтични продукти и фуражни добавки на "Биовет" в Пещера. В началото на своето слово министър-председателят отправи поздрави за първия учебен ден към всички и се похвали, че всички класни в страната имат wi-fi и поради този факт България може би е на първо място в Европа по този показател.

"В този високотехнологичен завод 40 милиона от инвестицията са вложени за екологията - за пречистването на водата и да няма миризми. Лично министърът на околната среда и водите Нено Димов е проверил цялата пречиствателна система тук", коментира Борисов.

Важно е в тези региони, където е трудно да се намерят инвеститори да продължава да се развива икономиката. Със задоволство мога да спомена, че въпреки, че продукцията ще е за износ тя създава БВП и задържа хората тук, допълни премиерът в словото си при откриването като не пропусна да поздрави всички инвеститори за добре свършената работа. И пожела на целия екип на завода да работят с все по-голям капаците.

След година и половина усилен труд от проектанти и строители имаме успех и като финал стигнахме до откриването на тази голяма инвестиция в Пещера. Това е едно сложно съоръжение, което е най-голямата инвестиция в този вид поизводство в целия ЕС, заяви на церемонията по откриването Кирил Домусчиев. В завода ще работят около 200 души, които са топ специалисти, а работните места ще бъдат с високо възнаграждение. Общият размер на инвестицията е 300 млн. лв., от които 200 млн. лв. са осигурени със заем по плана „Юнкер“ през 2018 година.

Изпълнителният директор на завода Ангел Желязков определи с "успех" направеното до този момент. За изграждането на завода е спазена фирмената философия всичко да се базира на най-новото като техника и оборудване за висока производителсност. "За нас беше важно да акцентираме на дизайна на завода, без компромиси в строителството", подчерта в словото си Желязков.

Работният процес в завода за производство на фармацевтични продукти и фуражни добавки е изцяло автоматизиран. В него вече работят екипи от висококвалифицирани специалисти, които управляват компютърните системи, които от своя страна командват цялата производствена технология. Премиерът Бойко Борисов разгледа всички работни помещения в завода като бе запознат от директора Ангел Желязков с техническите характеристики на произвдствените мощности и апаратурата. Виждайки техниката премиерът се пошегува с въпроса дали в "казаните" в завода може да се вари ракия.