20 дни - толкова време близките на Стефан от Абдовица се питат какво точно се е случило с техния роднина и приятел. Първоначалната версия на полицията беше, че 31-годишният мъж се е самоубил. Тогава разследващите отказваха да проверят дали все пак не се е случило нещо друго. За тях ситуацията беше “ясна” и “очевидна”.

След като близките на Стефан започнаха да протестират обаче версията за смъртта му беше променена. Според полицията Стефан е получил инфаркт в резултат от заболяване, което е имал от години. Близките на починалия мъж  обаче са категорични, че той  е бил здрав и до момента на смъртта си не е имал никакви проблеми. Последната версия на разследващите е, че всъщност Стефан може да е блъснат от влак.

Интересен факт е обаче, че близките на мъжа споделят, че той не е имал никакви наранявания по тялото, освен по лицето и главата. Според роднините и приятелите на мъжа със сигурност смъртта на Стефан не е случайна и има виновник за нея.

„Всички, които бяхме на погребението сме повече от всякога убедени, че има човешка намеса и Стефан е бит, тъй като по лицето му имаше множество синини и охлузвания, както в района на очите и на носа, така и при устата.”, разказа пред TrafficNews близка на Стефан Мария Велева.

Протестите на роднините и приятелите на Стефан не спират. Такъв отново ще има утре пред 8 РУ. Целта му не е да създава безредица, а напротив. Близките споделят, че с запалването на свещички и показване на снимки на Стефан искат просто да напомнят за него на разследващите. Приятелите му разказват и че са готови да приемат всяка една версия, стига тя да е издържана, а не като предните, на които те е нямало как да повярват.