Барети и полиция са обсадили дома на бившия участник във френския Чуждестранен легион Иван Пачелиев- Дюмона в тополовградското село Орешник. Той е обграден заради подозрения, че е убил 72-годишния селски фелдшер Димитър Факиров. Мъртвият мъж е намерен тази сутрин в здравната служба от кметицата на селото Тодорка Арнаудова.

При първоначалния оглед са били установени следи от насилие и травми в областта на главата. Според показания на очевидци именно Пачелиев е забелязан да влиза в здравната служба.

Бившият легионер често изнудвал фелдшера да му дава лекарства заради проблемите, които имал с травми от военната му служба, научи TrafficNews

Баретите се готвят да щурмуват къщата на Пачелиев, а операцията се ръководи лично от главния секретар на МВР Ивайло Иванов и шефа на полицията в Хасково Ангел Цанков. Цялото село е пълно с жандармерия, а според една от версиите Пачелиев е успял да се измъкне от блоказата и да избяга в гората край Орешник. Патрули с автомати има на всички входове и изходи на селото.

Снимки Хасково нет

35-годишният мъж вече веднъж се барикадира в дома си и стреля с пушка по служителите на реда през февруари 2018 година. Тогава той се залости вкъщи, защото униформени опитаха да го разпитат за хулигански прояви в София преди това.  Над 80 полицейски служители, сред които елитният отряд „Кобра“ и баретите от СОБТ, бяха вдигнати на крак тогава, за да обезвредят бившия легионер, който е служил и в нашата армия. 

След дълги преговори и обсада, Пачалиев беше задържан. Малко след това той беше пуснат на свобода срешу парична гаранция.

Издирват легионера от Орешник за убийство на фелдшерИван Пачалиев беше пуснат под парична гаранция след като през февруари 2018 г. се барикадира вкъщи и извади оръжие срещу полицаите