Жестокото убийство на ул. "Батак" днес потресе дори обръгналите обитатели на ромското гето. Съседите на 22-годишния Янко и съпругата му Троянка са в шок от бруталното престъпление. Повечето от тях са видели посечената жена, докато лекарският екип качвал носилката в линейката. "Главата й висеше на парче кожа, буквално й я беше отрязал", разказва близък на семейството пред TrafficNews.bg.

Според роднини Янко, който повечето хора наричат с турското му име Севги, е бил под влиянието на наркотици, когато е вдигнал брадвата. "Не беше на себе си, чухме го как крещи. Троянка пищеше", разказват комшии.

Те се обадили на 112, но когато полицията пристигнала, мъжът вече бил развъртял топора. Според близки на семейството убиецът бил наркозависим, виждали са го и да смърка, а също така и да се боде с хероин. Той няма криминално досие. Задържан е в Шесто районно, случаят е докладван на Окръжна прокуратура.

Янко и Троянка се оженили преди 3 години. Имали две малки деца. 

Това е второто убийство в района в рамките на 24 часа. Снощи край Плодовитово е убит дистрибутор на голяма фирма за търговия на едро с хранителни продукти. Убиецът не е заловен. 

За мистериозното престъпление четете ТУК

TrafficNews.bg