Към момента банкоматите на ДСК са възобновили нормалната си функция и всеки, който желае да изтегли пари, може да го направи. TrafficNews.bg припомня, че Пловдив осъмна с неработещи банкомати, а минути след като информацията стана обществено достояние, мнозина се опитваха да проверят лично срива в системата, което доведе до огромно стълпотворение пред клоновете на финансовата институция. Вижте сблъсъка на пловдивчанин със сриналата се система на ДСК, който цяла сутрин безуспешно опитва да изтегли пенсията на майка си, останала без една стотинка.

На един от клоновете на банката се бяха извили огромни опашки от чакащи, а на банкомата пред централен търговски център беше залепен предупредителен лист: "Устройството не работи. Молим да ни извините". Въпреки това мнозина чакаха с надежда работата на банкоматите скоро да бъде възобновена.

Оказа се, че проблемът не е просто в устройствата на конкретната банкова институция, а касае сметките - дебитните и кредитни карти на всичките й клиенти. Притеснена жена обясни, че от сутринта е пробвала да изтегли пари от над 5 банкомата, собственост на различни банки, но не е успяла да се добере до средствата си. Пред репортер от TrafficNews.bg, тя обясни, че е доверила парите си на ДСК и че все пак има възможност към момента да получи достъп до тях - такъв е възможен при теглене от гише на банката. 

На официалният си сайт ДСК излезе с обръщение към клиентите си, в което поднася извинение за предизвиканото неудобство:

Уважаеми клиенти,

Поради технически причини в момента не могат да бъдат извършвани транзакции с банкови карти на Банка ДСК на терминални устройства на други банки. Работи се по отстраняване на проблема. Извиняваме се за причиненото неудобство и Ви благодарим за разбирането.




TrafficNews.bg