28-годишният Пенко Захариев от Кричим  е младият мъж, загинал в жестоката катастрофа край Йоаким Груево миналата нощ. Приятелят му Ангел е в откаран в болница. Той е в кома, лекарите се борят за живота му. Сигналът за инцидента е подаден петнадесет минути преди един часа днес на тел. 112.

Очевидец съобщил,  че автомобил “Ровър”, който се движил от село Йоаким Груево към Пловдив, се е завъртял на пътя, излязъл отляво и се блъснал в дърво. Незабавно на произшествието са изпратени екипи на полицията и спешна помощ. Очевидец на катастрофата , който спрял да помогне, извадил Ангел от смачкания автомобил.

Тялото на Пенко било открито в храстите , на няколко метра от смачкания ровър. Според свидетели ровърът е изхвърчал на четири метра височина.

"Летял е като самолет. Клоните на орехите край шосето бяха скършени!", разказа очевидец пред TrafficNews.bg. Служители от РУ – Стамболийски изясняват кой от двамата е бил зад волана, както и причините и обстоятелствата, довели до жестоката катастрофа. Местни жители предполагат, че зад волана е бил Ангел, тъй като Пенко носел очила с много голям диоптър и не можел да шофира. Но има вероятност собственикът да е употребил алкохол и да е дал на другото момче да кара. 

В Кричим са потресени от  жестоката драма. Познават ги като тихи и кротки момчета, никой от двамата не се е замесвал в скандали. Пенко работел в цеховете за месо на "НовоМес", а Ангел от известно време бил в София. Върнал се преди няколко дни и обикалял с колата из града. Във фаталната вечер момчетата отишли на дискотека. Трагедията се разиграла на връщане. Взети са кръвни проби от двамата. 

Младите мъже са ергени, Пенко живеел с родителите си, имал  по-голям брат. Ангел е единствено дете, останал без майка преди няколко години. 

Официалното съобщение на полицията - четете ТУК

TrafficNews.bg