22-годишният шофьор, който загина при зверска катастрофа снощи в Пловдив, е карал с повече от 100 км/ч., заяви тази сутрин и от инспектор Ботьо Гергинов пред Нова тв."Получихме сигнал за тежката катастрофа в 18.57 часа. Двамата души, които са били в автомобила, са починали на място", коментира инспектор Ботьо Гергинов, от Пътна полиция-Пловдив.

Тече разследване на причините за катастрофата, предстои да се изясни дали е имало техническа повреда на автомобила, на този етап от разследването не можем да кажем дали пътните условия са повлияли на хода на събитията. Експертите на спешната медицинска помощ са установили, че водачът и пътникът в колата са загинали на място”, уточни той.

Припомняме, че двамата младежи са пътували от район „Тракия” към Сточна гара, когато автомобилът им излиза от пътя, минава през автобусната спирка, забива се в билборд и се усуква около него.

Момчето е на 22 години, а момичето е малко по-младо от него. Наложи се пожарникари да режат ламарините, за да извадят телата на загиналите. Части от автомобила и от спирката има в продължение на 100 метра по пътното платно.

 

Още по темата ТУК

TNS.bg