Шофьорът, прегазил 84-годишният Петко Петков, е шофьорът на фолкпевицата Преслава. Иван Сарафски бе задържан в понеделник, заедно с трима служители на КАТ и посредник, който участвал в схемата. Катастрофата е станала на 6 декември м.г.  на пешеходна пътека на бул. "Христо Ботев". Сарафски блъснал пенсионера, който по-късно издъхнал в болницата. Той избягал от местопроизшествието, а по-късно Борислав Тошев отишъл в  пътна полиция и признал, че той е бил зад волана на колата. Това станало по съвет на полицейски служител. 
По-късно обаче Борислав размислил и направил самопризнания, тъй като разбрал че след като е причинил смърт , ще лежи в затвора. Според читател на Пловдив 24 Борислав Ташев е баджанак на Сарафски. Двамата са женени са сестрите Виктория и Марина Крушкови. 
Сарафски очевидно е от близкото обкръжение на певицата, тъй като в профила му има десетки снимки, на които те са заедно, а постовете му са от местатат, където примата е имала концерти.
 Младият мъж позира и с други фолк звезди.
В момента в Окръжния съд се гледа мярката на задържаният Иван Сарафски, катаджията Костадин Илиев, посредникът Сергей Джамбазов. 
На  Сарафски е повдигнато обвинение за това, че на 06.12.2014 г. в гр.Пловдив, при управление на моторно превозно средство - "Ауди", модел А3, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смърт на Петко Петков, на 84 години, като деянието е извършено на пешеходна пътека и деецът е избягал от местопроизшествието. 

На Костадин Илиев - полицейски служител при сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР Пловдив - за това, че:

- на 06.12.2014 г. в Пловдив, като полицейски орган е спомогнал на лице, извършило престъпление /Сарафски/, да избегне наказателно преследване.

- е придобил и до 27.04.2015 г. в Пловдив е държал боеприпаси за огнестрелни оръжия - над 100 патрона, без да има за това надлежно разрешително 

- в периода от февруари 2015 г. до април 2015 г. в Пловдив, като извършител, в съучастие със Сергей Джамбазов - като помагач, в качеството си на длъжностно лице - полицай в сектор ПП при ОД МВР Пловдив, е използвал служебното си положение, за да набави за себе си и за другиго противозаконна облага.

На Сергей Джамбазов е повдигнато обвинение за това, че умишлено е улеснил полицейския служител Костадин И. да използва своето служебно положение, за набавяне на противозаконни облаги.

TrafficNews.bg