Стотици хора се събраха в този час пред паметника на Съединението в Пловдив,видя репортер на TrafficNews.bg.

Митингът е в подкрепа на семейството на малкия Петьо от Панагюрище. Десетки рейсове пристигнаха на площада.  На място са и почернените родители на Петьо. 


"Искаме наказанието да не бъде по-малко от 20 години. Това е човешки живот. Искаме промяна в закона. Това не е наказание, всеки си позволява да прави каквото си иска. Готов съм да лежа 5, 15, 20, 40 години само и само да се върне моя Петьо" , заяви пред репортер на TrafficNews.bg бащата на Пепи.

Хората събират и подписка за по-тежко наказание на убиеца на Петьо от Панагюрище. До момента са се подписали повече от 2000 души. 

Някои от тях смятат, че трябва да се увеличи присъдата за подобно деяние.

"Страхувам се! Разхождам се по улицата, по тротоара и не съм сигурна, дали няма някой да връхлети мърху мен! Възможно най-тежкото наказание трябва! Не може да се говори за убийство по непредпазливост! Недопустимо е да се движиш с такава скорост", споделят граждани събрали се на протеста.


Припомняме ви, че в четвъртък Пловдивският апелативен съд ще гледа мярката на Цветан Пъков. Той ще обжалва присъдената му мярка за неотклонение задържане под стража от пазарджишкия окръжен съд.

Повече информация за инцидента с 6-годишното дете ТУК

TrafficNews.bg