6 години лишаване от свобода и 8 години без право да управлява МПС е присъдата, която пловдивския Апелативен съд присъди на Георги Сапунджиев, блъснал 4-годишния Паоло в Стара Загора, съобщи репортер на TrafficNews.bg.  Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана в рамките на 15 дни пред Апелативния съд в Пловдив. Над 20 старозагорци дойдоха на дело да подкрепят семейството на загиналия Паоло.

Припомняме, че трагичният инцидент се случи на пешеходна пътека в Стара Загора. 43- годишният Сапунджиев навлязъл с джипа си в забранена з аколи зона при опит да направи обратен завой и прегазил малкия Паоло. Момченцето карало велосипеда си, а на няколко метра били родителите му. 

На първа инстанция съдът в Стара Загора разгледа делото по съкратена процедура, след като Сапунджиев призна фактите в обвинителния акт. Така наказанието му беше намалено с една трета, а самият Сапунджиев не пожела да коментира решението на магистратите.

На днешното дело обвиняемият не пожела да говори пред журналистите дали ще обжалва получената присъда, но на излизане от съда бутнал оператор и заплашил журналист най-вероятно под влиянието на адреналина, който получил след  присъдата. С думите: "Махайте се!", Сапунджиев се обърна към микрофоните на журналистите в залата.


Още по темата ВИЖТЕ ТУК 

Затова как започна делото ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg