Молитвата на толерантността в Джумая джамия бе на косъм от провал, заради развалена аларма. Събитето, чиято цел бе да се отбележи една година от нападението над джамията, бе прекъснато от силен звуков сигнал, идващ от сградата на Министерството на туризма, която се намира срещу Джумаята. Пред очите на всички присъстващи, от мюсюлманския храм изскочи  мъж, който се разкрещя "Мръсни гяури" и започна да обяснява, че "всеки път така ставало".  

Думите му естествено нажежиха обстановката и няколко от минувачите също скочиха срещу него. Ситуацията бе овладяна и не се стигна до сблъсъци.  

По- късно стана ясно , че проблемът е техническа неизправност. След молитвата говорителят на Главното мюфтийство Ахмед Ахмедов обясни, че щом става дума за технически проблем, няма място за недоволство и обвинения в провал на молитвата. 

За молитвата в Пловдив пристигнаха посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче и главният мюфтия Мустафа Хаджи. Присъстваха също районният прокурор Гергана Мутафова и директорът на полицията Пламен Узунов .

TrafficNews.bg