Сукулентното царство в Марково има удоволствието да покани всички любители, колекционери и приятели на “Дни на отворените врати”, които през март ще се проведат в първия уикенд от месеца - на 5ти и 6ти март .

Тези дни ще бъдат още по-специални с организирания Мастер-клас по присадки за деца.

Оранжериите на Кактус Онлайн ЕООД са едни от най-модерните в България, в които се отглеждат доста редки видове сукуленти и кактуси, както името подсказва.

Едно от най-очакваните събития с идването на пролетта са именно “Дните на отворени врати”, които се организират за един уикенд всеки месец.  Датите през месец март не са случайно избрани. Както всички знаем, 8-ми март наближава, а с това и трескавото търсене на най-красивите цветя, достойни за любимата! Всяка година се купуват огромен брой букети, които макар и прекрасно аранжирани, са с доста кратък живот.

 Ако ви е трудно да изберете само едно растение или цвете за подарък, в оранжериите на Кактус Онлайн ЕООД можете да откриете невероятно разнообразни и уникални по рода си композиции, подходящи както за подарък към любим човек, така и за самите вас, за да ви радват в дома или офиса.

На идващите “Дни на отворени врати” ще имате възможността да разгледате разнообразие от бегонии, албуки, еуфорбии, литопси, ехинокактуси и още много други тропически и екзотични растения.

Организаторите вярват, че е важно децата да се научат от малки колко отговорно е да засееш едно малко семе и полагайки грижи за него, да отгледаш едно красиво, вечно зелено растение. Подбрани са небодливи сукуленти, с които ще се демонстрира как се присаждат, след като вече пораснат. Те са непретенциозни откъм поливане и лесни за отглеждане, което ги прави идеален избор за отглеждането им от малчуганите.

Всички желаещи само да посетят оранжерията са също добре дошли, докато майстор градинар и собственик на “Кактус Онлайн” ЕООД, Ната Еллис ще води урок  „да се научим, докато се упражняваме“, за да разшири уменията и креативността не само на децата.

Прегърнете магията на малката работилничка, в която детето ви ще придобие умения и знания в грижата по създаването и опазването на един живот.

Всеки участник ще вземе сътвореното от ръцете си вкъщи, за да може да проследи развитието му чак до цъфтежа, който ще настъпи след година-две, при полагане на съответните грижи, разбира се.

“Кактус Онлайн” ЕООД има грижата да подготви всички необходими материали, предпазни средства и инструменти, които ще бъдат необходими.

Заповядайте на 5ти и 6ти март, от 09:30 ч. в с. Марково, ул. “Цар Иван Асен II” 65, за да  вземете участие в демонстрацията Мастер-клас по присадки за деца, за да научите как точно се отглеждат, култивират и подхранват сукуленти в спокойствието на собствения ви дом, за ваше удоволствие и радост.