"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за скритото послание – Цветовата гама на кралица Елизабет II.

Кралица Елизабет II носи цветни дрехи и чрез тях тя говори, изпраща своите скрити послания към множеството хора, гости и посрещачи. Кралицата майка избира ярките тонове на одеждите си, за да предостави своите съждения ясно и категорично. От 1990 година, Кралица Елизабет II винаги е с различен цвят и в контраст с цвета на околната среда и дрехите на другите хора.

Какви са кодираните слова в аристократичните й одежди, които кралицата отправя?

Според нейният дизайнер - Анджела Кели, Кралица Елизабет II има цветова палитра за всеки сезон. Обикновено за пролетта дрехите са с флорални материи и пастелни цветове. За лятото използват по-светли материи и по-ярки и смели цветове. За есента използват и кашмирени и вълнени платове с меки цветове. И накрая, за зимата използват вълнени и кадифени тъкани в кралско синьо, лилаво и златисто.

Носенето на шапка е част от кралския протокол, особено за официални поводи, на които кралицата обръща голямо внимание. Обикновено цветът на шапката на кралица Елизабет II е същият като цвета на дрехите й. Но понякога тя използва допълнителни цветове към шапката си.

Кралица Елизабет II и цветовете

Когато Кралицата е в лилаво облекло, това означава, че е с добри намерение за общение и в същото време недвусмислено загатва, че дистанцията е повече от потребна, сиреч баланса е задължителен и за двете страни. През 1986 г. кралицата избра лилаво за роклята си по време на държавното си пътуване до Китай. Това беше съзнателен избор, защото лилавото е много важно в китайската култура.

В случай, че Кралица Елизабет II е в синьо облекло, това дава знак за лека ирония и демонстрация на власт от страна на Обединеното кралство, което оглавява. Цветът на роклята на Кралица Елизабет II на церемонията по откриването на парламента, която беше след гласуването на британците за напускане на Европейския съюз, беше син и шапката подхождаше на него. Този цвят е много подобен на цвета на знамето на ЕС. Тоест, скритото послание на кралско синьото бе - „Ние излизаме с чест и достойнство, защото считаме, че сме много по напред икономически, финансово и няма да допуснем да бъдем презирани за една или друга грешка от страна на Семейството в Брюксел.“

Облечена в сигнално зелено, кралицата заявява, че тя определя правилата. Зеленото е смесица от двата основни цвята синьо и жълто. Синьото често се използва за създаване на чувство за сигурност и доверие, зеленото обаче може да се възприема и негативно, когато е свързано с материализъм, завист и притежание. От друга страна жълтият цвят в тази смесена тоналност представлява оптимизъм и младост, и често се използва за привличане на вниманието.

Жълтото символизира радост и вълнение в скритите послания на Кралица Елизабет II. Това е цветът, който кралицата реши да носи на сватбата на внука си принц Уилям и Кейт Мидълтън през 2011 г. с подходяща шапка.

Оранжевият цвят често се свързва с духовни практики, включително благоверност и състрадание. Вероятно по тази причина кралицата избра да облече оранжева рокля за коледно парти в Християнската църква през 2017 година. Шапката й беше най-интересната част от стила й, защото използваше естествени цветя, които пасваха на цвета на дрехите й.

Водещ със страст, доброта и разбиране, розовият цвят олицетворява всичко добро като намерение. Розовото се стреми да накара другите да се почувстват приети, като предлага несравнимо ниво на съчувствие. Като изключително достъпен цвят, розовото не плаши и не заплашва. Вместо това предлага обратния ефект. Тези, които се сблъскват с този еуфоричен нюанс, често биват обзети от необуздана радост. Кралицата носеше розова и жълта рокля по време на пътуването си до Канада през 2010 г. Която носеше аксесоари, които подхождаха на нейния тоалет, включително чанта и шапка, които бяха изключително украсени с пера. По този начин кралицата отправи скрито послание, че Канада е част от Обединеното кралство и обичта на кралицата към тази държава.

Традиционното червено е цветът на действието и решителността. Червеното е свързано със сила и физически нужди, ала също така е агресивно и доминиращо. Червеното е един от постоянните цветове в стила на кралицата. Но при кралските церемонии роклята на кралицата също е червена. Като церемонията за 60-ата годишнина от коронацията на кралицата.

Кралица Елизабет отдава голямо значение на цветовете и е наясно как да използва цветовете в различни ситуации.

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.