"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за скритото послание - Как да избегнем провалите.

 

Дайте си шанс

Спрете за миг ритъма на живота и се замислете, дали не действате  по начин, по който, за да не провалиш другите, проваляш себе си. Дайте си шанс, шанс да спите спокойно, без никой и нищо да ви отнема съня.

Да излезете навън, без да се страхувате, как изглеждате или какво ще кажат хората. Чувствайте се горди от това, че сте такива, каквито сте!

Дайте си възможност да обичате себе си, дори и да ви е трудно да промените света, да видите света отново такъв, какъвто сте го видели още в майчината утроба.

 

Бъдете като децата

Бъдете като децата, които падат едва прохождайки, обелват колене, бликат сълзи от очите, ала се изправят и продължават напред. Така и вие, падайте, но не се спирайте пред нищо, докато не постигнете целите си!

 

Подминавайте смело критиките

Подминавайте смело критиките, които не са градивни, които ви нараняват, и вземете за пример онези хора, които са сгрешили, осъзнали своята греховност - именно такива хора биха могли да ви попречат от провал.

И не позволявайте на никого да ви отнеме мечтите или идеята как да подредите живота си… Избягвайте хората, които ви вменяват, че не може да се справите, че не ставате за нищо. Уверявам ви, такива люде ви въвеждат в заблуда.

 

Никога не се проваляйте

Моля ви, не се проваляйте! Знам от личен опит, че често има ситуации които усложняват отклоненията от провали, ала трябва да се борите, да защитавате стоически това в което вярвате -  това се нарича защита на ценностите…а вие не сте лишени от такива!

Знам, за съжаление знам и бих искал да кажа, че правя неимоверни опити да не съгрешавам, но понякога тази проклета съвременна форма на част от обществото също ме влачи към дъното. Това не ме оправдава!

 

Не забравяй кой си

Не се проваляй и не млъквай пред неправдата! Не забравяй кой си, дали си красив или не, това е без значение. Ти си онзи, който си преодолял комплексите, чувството за малоценност. Ти си човекът на своето време, а не хората, които са скрити в празните си души!

Не позволявайте да разбият гордостта от това, че сте такива, какъвто сте, без да сте известни светски личности, без налага да се качвате на този висш подиум на обществото.

Трябва всячески да се съпротивлявате срещу болните амбиции, защото няма да сте в състояние да оцените реалността. Не крийте своите способности, защото сте си ги заслужили. Така че, моля ви, не се проваляйте!

 

Представям ви няколко причини за провалите ни:

1.“Страхът да загубите това, което сте изградили

Това си е напълно оправдан страх и такъв, който трябва да бъде елиминиран  на мига. В противен случай, може да загубите всичко което сте съградили - да се сгромоляса за секунди, при това без вие да сте виновни или да можете да повлияете на този процес. Точно затова не е нужно да живеете в краен страх от такъв развой на събитията. Вместо това трябва да се стремите към целите си. Слагаме този страх в коша, заедно с онзи за това какво би станало, ако утре умрем.

 

2.Когато си мислите, че сте изчерпали своите възможности

Питър Дракър казва, че ако стигнете точка в кариерата си, в която усещате, че няма накъде повече да се развиете, е време да се фокусирате на следваща част от вашия живот. Всъщност е нужно да започнете да планирате какви висоти бихте покорили преди да започнете тази следваща част. Концепцията е да забравите за всички тавани и лимити на вашите възможности, а да акцентирате върху постиженията си.

 3. Липсата на вяра в себе си

Идеята за вярата е изключителна. Вяра не в нещо религиозно, а в самия себе си, в това, което можеш да постигнеш, и в целите си. Човешкият мозък е силен механизъм за разрешаване на проблеми и съставяне на прогнози. Съзнанието ни действа като затворена линия. Това, което влиза в безкрайния ѝ процес на преповтаряне и преповтаряне, води и до крайния резултат. Ако вкарате мисли за провал в този кръговрат, това ще получите в крайна сметка. Все пак как може да очаквате някакъв реален успех при положение, че преди това не сте убедили самите себе си, че това е възможно? Замислете се!“

 Моля ви, не се проваляйте и спрете да си губите време в чакане - животът лети! Животът предоставя най-големите възможности на онези, които го заслужават!

 Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.