Скритите послания с  Красимир Куртев - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за скритото послание - Сенчестите планети Раху и Кету и Ковид 19.

Във ведическата астрология освен видимите планети Луна, Слънце, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн, се използват още две сенчести планети, които нямат физически тела, но са много значими за тълкуване на наталната карта. Това са Раху - Северния лунен възел, „Главата на Дракона“ и Кету - Южния лунен възел или „Опашката на дракона“. Те се образуват от пресечените точки на орбитата на Земята с орбитата на Луната спрямо еклиптиката. Много древни текстове казват, че Раху може да действа като Сатурн, а Кету може да действа като Марс.

Според древните ведически артефакти тези две планети на сенките са почти винаги ретроградни и в зависимост от останалите - видимите планети, оказват силно влияние върху здравословното състояние на земните обитатели - хората.

 

Какво всъщност се случва преди да пламне пандемията?

 

 

  

Планетата Раху е настанена в дома на зодиакалният знак Лъв, докато Кету „засяда“ в дома на Водолей. Това се случва на 29 май 2019 година, времето през което останалите планети се подготвят за ретроградното си движение за 2020 година. Ситуацията е идентична с появата на „Черният мор“, втората пандемия на чумата през 1346г. и продължила до 1353 година.

 Когато написах в Trafficnews през юни 2019 година, че планетата Алгор ще предизвика ужасяващи неща, бях наречен най -депресиращият астролог досега, ала трябва да се замества думата „депресиращ“ с „реалистичен“. Разбира се, всеки предпочита да чуе само положителни прогнози. Моята работа е да разказвам това което е, а не да врачувам за благо бъдеще. Тогава написах също за предстоящите „7 гладни години“, сиреч неприятности, болести и кризи, добавих и следното, че се задава нещо страшно за България в периода 12 - 14 март 2020 година и биде. 

Ала нека се върна на сенчестите планети Раху и Кету. На 21 - ви август 2021 година, „Главата и Опашката на дракона“ заемат отново позицията описана по - горе. Това бе ясен знак  за задаващата се опасна вълна от Ковид. Днес сме свидетели на този пореден ковид удар.

 След като приключи 2021 г., половината от 2022 г. ще донесе по - благоприятни условия. Светлината ще започне да се възстановява, ала към периодите януари - март, 10 и 21 май както и 9 и 24 септември 2022 г., ковид ситуацията не изглежда изобщо розова. Ще има нов кръг на пандемична ескалация в света.

 Едва през втората половина на 2027 година, Раху и Кету напускат злокобната си позиция и най - вероятно ще настъпи спокойствие. През този нов период на хора ще оценяват други личности и технически потенциал. Това също е свързано с бурното глобално развитие, революцията в икономиката, културата, с нови възгледи и смислени взаимоотношения.

 Тогава ще разберем за истината относно Ковид, която няма да я споделя сега.

Послеслов! 

В жаждата за забогатяване и глобално надмощие, хората съсипваме, по скоро унищожаваме майката Земя… А в светото писание Коран е предсказано: „ И когато им се каже: “Не рушете по земята!” - казват: “Ние само поправяме.” Но именно те са рушащите. Ала не усещат“ - Ал-Бакара 11 : 12.

 

Изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор и Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.