"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за скритото послание – Двойственост при зодиакалните знаци.

В кои зодии Двуликият Янус се проявява като еманация на двойственост? Предоставям ви пет зодиакални знака, които може да имат двойственост като личности:

 

Близнаци

Близнаците носят две групи личности вътре в себе си. В техния случай едната им страна не осъзнава напълно съществуването на другата. Тези две личности са полярни противоположности една на друга. Различните им личности често се отразяват в действията им, но те почти не го забелязват. Близнаците почти не осъзнават, че имат различни характери и това се счита за добродетел.

 

Рак

Раците също имат две личности. Едното е това, което те показват публично, докато другото винаги остава скрито. Те отразяват образ към света, който ги проектира като меки. От друга страна, те държат манипулативната страна скрита, тъй като я използват тайно и само когато имат нужда.

 

Дева

Дева са склонни да притежават две групи личности, като едната е изключително позитивна, което показва уважение и насърчаване. Другата им личност е изключително негативна, която обича да унижава хората, да ги демотивира и да направи всичко възможно, за да ги унижи или иронизира. Отрицателната им страна може да ги изложи на опасност и също така може да разруши отношенията им с други хора.

 

Водолей

Водолеите имат две личности, но по начина, по който се държат, едва ли някой забелязва разликите в техните личности. Действията им показват, че са много грижовни и емоционални, но в действителност те почти не се притесняват. Това е просто техният начин да примамват хората на своя страна. Водолеите никога не искат да показват своята негативна страна на никого.

 

Риби

Рибите често са склонни да имат двойна личност, както се вижда от техния зодиакален знак. Едната им страна е емоционална, а другата отразява тяхната егоистична, но и умна природа. И двете страни са наясно с присъствието на другата, ала Рибите обикновено се опитват да скрият съществуването на своята егоистична страна от всички.

 

Двуликият Янус символизира и началото, и краят. Не е случайно, че първият месец от годината носи неговото име – януари, т.е. началото на началата. C времето името му все повече поема семантиката на понятието „двуличие” и означава непоследователност и смяна в мнението и в действията, пише госпожа Христова. Двуликият Янус е бог от древногръцката митология.

Изобразяван е с две лица, които гледат в противоположни посоки - едното е смеещо се, а другото e плачещо. Едното гледа напред, а другото - назад. Затова вижда както миналото, така и бъдещето. Точно заради това е бил почитан от древните римляни, но и тачен като създател на света - „бог на боговете“ или на латински „diuim deo“. Известен е и като божество на вратите, т.е. означава още вход и изход. Името му има същия корен като лат. ianua (врата) и janus (отворен вход с арка).

 

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.