"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя, скритите послания – Каква е разликата между Карма и Съдба.

 

Карма е санскритска дума означаваща действие, влияние, причина-последствие. Тъй като не успях да открия, кой авторът на по долу описаното го поставям в кавички:

 

„Всичко ,което ни се случва и ние си мислим в дадения момент, че е лошо след време,след като е преминал този лош момент,виждаме, че той все пак ни е бил пратен за да се поучим от него. Ако ги нямаше нашите грешки,от какво бихме се поучавали? Така е и с нашата Карма. Както повечето от нас,тези които вярваме в прераждането на Душата, знаем че всяко нещо е последствие от наши предишни действия.  

Нашата карма е последствие от нашият предишен живот. И ние,тези ,които сме стигнали до някакво ниво на осъзнаване на нещата,трябва да знаем,че животът е такъв какъвто ние си го правим, или сме си го направили в нашият предишен живот.

 Хубаво е човек да се осъзнае,да прозре истините за битието ,и да знае,че никой не е виновен за неговите несгоди,ако има такива в този си живот.Всичко е следствие от предишното ни поведение.Това е нашата Карма,такава каквато ние сме си я направили. А нашата

 Съдба ,това е животът ни в момента. Всички ние имаме свобода на избора,какви да бъдем в живота си,кое да изберем. И ако ние наистина осъзнаваме кое е най-ценното в този живот и се стремим все повече да се осъзнаваме и пречистваме,с това действаме и върху настоящата си Съдба. Защото тези сили, които са над нас знаят всяко наше действие, всяка наша мисъл. Колкото нашите мисли са по чисти и по възвишени,толкова вибрациите от нашите мисли рефлектират върху цялото поле около нас .

 Защото всеки един от нас ,колкото и да е като една прашинка в необятния Космос,всеки от нас съдържа милиони микроскопични клетки,които са свързани с този Космос. Всеки от нас е един малък Микрокосмос в Макрокосмоса. Затова нашите мисли са много важни.Ако все повече хора ,започнат да променят своето съзнание и своите мисли към добро,няма как тогава силите на злото да победят.

Защото това поле,което се създава чрез нашите мисли е една енергия.И колкото по положителна е тази енергия,толкова по силна може да бъде тя. Самото зло не е създадено от Бога. Ние хората сме го създали чрез нашето поведение и мисли. Затова ,колкото повече хора по света се осъзнават и търсят истините, мъдростите,които ще ни помогнат да вървим по правилният път,толкова и тези сили на злото нямат шанс да оцелеят“.

Думата късмет има арабски произход и влиза в българския език като турцизъм. Тя произлиза от арабското qisma, „съдба“, „участ“. Терминът е чужд на християнската доктрина, която ни учи, че всичко което ни се случва е въпрос на Божията милост и Божия благодат.

 Когато става въпрос за късмет, китайците смятат, че той заема главно място в живота на човека. Поставят го пред съдбата, добродетелите и образованието като значимост.