Повечето хора не вярват на астрологията и нейните Скрити послания, ала всяко трептене дори от страна на планетите предизвикват промени сред обществеността. Тяхната ретроградност означава, че редът, правилата и установените норми ще бъдат подложени на изключително дълбоки трансформации, които ще бъдат изпитания както за управляващи, така и за обществото.

 Меркурий назначава, Меркурий уволнява

Преди това нека да напомня, че през февруари 2017г. Меркурий се настани в Риби, а планетата Уран взе властта в свои ръце, и показа неочакваността на събитията, а отрицателните аспекти показаха, че тези събития са отрицателни и дори разрушителни. Това бе трагедия на БСП и съвсем резонно ГЕРБ детронира столетницата.

В една от своите астро прогнози сведох до знание читателите на TrafficNews, че през 2020 година Меркурий ще бъде на три пъти в ретроград. Трите цикли на планетата на комуникациите са винаги време за преразглеждане, реорганизиране и преразглеждане. В такива случаи Меркурий издава заповед да се избягват  всякакви нови начинания и подписването на промени от всякакъв характер.

Да не забравяме силното въздействие на звездата Алгор, която всячески обърква съзнанието човешко. И последствията от този хаос не закъсняха, отчаяни правителствени оставки, министерски ремонти и не на последно място промяна на конституцията, сиреч ГЕРБ  и коалиционните партньори „невежо“ погазиха Вселенската Велика Конституция.

И така, да проследим хронологията: Първото ретроградно завъртване на Меркурий бе от 17 февруари до 10 март т.г. Така се възвести чудовищната паника около COVID - 19.

Вторият ретрограден пирует на Меркурий (18 юни до 12 юли 2020г.), разтърси страната ни с гражданско недоволство изразено чрез протести - Протестите в България започнаха на 9 юли 2020 година. Последваха редица залпове от компромати спрямо управляващите и в частност към премиера Бойко Борисов. Светкавично се сформира операция „Спасение“ изразена в „ремонт на кабинета“. Вкратце, Меркурий даде ясен знак за уволнения - оставки.

С третото ретроградно обръщане (от 14 октомври до 3 ноември)на планетата Меркурий, ще засили денонсирането към всички политически сили. Всичко това ще доведе до вътрешни партийни конфликти при управляващите.

Сатурн, започна да се движи ретроградно на 11 май във Водолей и ще продължи ще продължи до 29 септември  в Козирог. Надявам се помните, как Сатурн изяжда децата си според митологията. Това събитие ще се сбъдне метафорично, разбира се. Ала този път „синовете“ ще изядат Сатурн.

Коалиционните партньори и не малка част от приближените на премиера Борисов могат изиграят сценката, когато Брут забива нож в гърба на император Цезар. Що се отнася до неправолинейното движение на Волята, то най - вероятно три пъти ще се отрече от него, преди първите петли да пропеят - изборите.

Протестите няма да свалят от власт правителството, те ще предоставят само повод на Ябълката да изгние отвътре.

Най-голямото политическо събитие през 2020 година,  ще се случи когато огненият Марс ще се възкачи върху трона на Овен, а именно ретроградното му движение от 9 септември до 13 ноември тази година. През този период се дава възможност за предсрочни избори.

Когато Марс - синът на Юпитер, ще бъде ретрограден в законното си владение в Овен, същият ще бъде безпощаден и не опрощаващ.

Единствено ретроградният Юпитер (до 13 септември, навлизайки в Козирог) може да даде спасителен пояс на премиерът. Това е период на преоценка и размишления за морала, собствените истини и възгледи. Вкратце,  Борисов има като ресурс, буквално малко дни да слезе от политическата сцена, за да стегне редиците на своята партия. Защото изборите ще бъдат доста знойни, а резултатите още повече спорни.

 

Следва…

Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa, езотеричен и астрологичен анализатор.