Най-младият информатор в историята на ФБР Ричард Верши заведе дело срещу 100 милиона долара срещу бивши агенти и прокурори на ФБР, заради малтретиране на дете. 

Верши, чийто образ беше представен и в холивудски филми в момента е на 52 години, но когато става информатор на ФБР е на 14 години и е считан за най-младият информатор в историята. 

Верши излежа 33-годишна присъда за наркотици. През миналата година той беше освободен от затвора. 

"Искам тази глава от живота ми да бъде затворена", каза Верши, заобиколен от семейството на пресконференция във вторник, по случай едногодишната годишнина от освобождаването му.

Бивши полицаи в Детройт, пенсионирани агенти на ФБР, бившите федерални прокурори от Детройт са посочени в делото.

Верши е известен като "Бялото момче Рик", той казва, че това прозвище му е дадено от медиите, а не от ФБР. 

В делото от 10 страници Верше твърди, че първоначално е бил свързан с федерални агенти, след като баща му се е свързал с ФБР, заявявайки, че дъщеря му се среща с известен наркодилър през 1984г. 

Той припомни, че се среща редовно с агенти на ФБР и полицаи от Детройт, за да предостави информация за наркобандите на Детройт през 1987г. и много от тях биват арестувани.

"Ако не бях информатор, никога нямаше да се намеся в наркогрупи или престъпления от какъвто и да е вид", изтъква Верши като една от причините за завеждането на делото.

След края на сътрудничеството си с ФБР той е арестуван няколко месеца по-късно и осъден на доживотен затвор, който е променен на 33-години зад решетките.