Онлайн потребители са озадачени, след като откриха странен остров на Google Maps, който изглежда напълно заличен от картата. На шега някои спекулират, че най-сетне са открили мистериозния остров от сериала Lost.

Оставяйки тези спекулации настрана, островът всъщност не е остров, а прилича повече на атол (Атолът е вид нисък коралов остров, каквито се намират в тропическите океани и състоящ се от коралов риф, заобикалящ централна низина. Низината може да бъде част от острова, но обикновено е част от морето (т.е. – лагуна) или много рядко заградено тяло от прясна или солена вода).

Нямаме представа и къде е - както знаете, Google Maps е доста подробна платформа.

Едно нещо, в което обаче сме сигурни е, че изглежда наистина странно.  

Крайбрежието на острова (или атола) е наглед нормално и в него се разбиват сини вълни. Центърът обаче е напълно скрит – практика, която Google Maps понякога използва, когато няма достъп до дадена територия или хората там не искат тя да бъде показана онлайн. По-скучното обяснение е, че това е някакъв бъг в програмата. Все пак наситеният черен цвят очевидно не е част от природния пейзаж наоколо, така че по-скоро каквото и да има на острова, е покрито умишлено.

Оставяме на вашето въображение да решите сами за себе си какво всъщност гледате.     

Източник: HICOMM