Отрицателните енергии съществуват и присъстват около нас. Понякога, въпреки че се опитваме да останем позитивни в живота си, лошата енергия може да присъства в къщата. Отрицателната енергия може да доведе до лошо здраве, спорове и кавги в семейството. Това прави хората мързеливи, депресирани и огорчени.

Отрицателната енергия източва силата от ума и тялото и ви кара да се чувствате отпаднали и уморени. Ако вашето домашно пространство се чувства застояло, може би е време да изчистите отрицателните и лошите енергии от къщата.

Признаци, че имате лоша енергия в дома си

Да знаете как да откриете отрицателна енергия в къщата си всъщност може да бъде доста лесно. Можете да разберете дали енергията в дома ви е добра или лоша или неутрална въз основа на начина, по който се чувствате вътре, докато сте в него. От другата страна на спектъра, дом, потънал в лоша енергия, ще ви накара да се почувствате сякаш сте задушени, задушени или дори смазани. Усещате напрежението във въздуха и има хиляди места, на които предпочитате да бъдете.

Отрицателната енергия и стресът вървят ръка за ръка, така че ако сте постоянно изтощени или сте на края на силите си, домът ви може да е отчасти виновен. Ако не сте сигурни дали домът ви има собствена лоша енергия, вижте тези сигнални предупреждения:

Прекомерно оплакване - Ако вие или членовете на вашето семейство се оплаквате, дори когато нещата са наред (или по-лошо, когато всъщност са доста добре), може да имате отрицателна енергия в дома си. Същото важи и ако се борите да намерите позитивизъм в живота.

Отрицателни връзки - Когато хората около вас - съпрузи, деца, семейство и приятели - са негативно настроени, струва си да погледнете вида на енергията, която излъчвате. Отрицателната енергия привлича повече отрицателна енергия и се превръща в порочен кръг.

Играта на обвинението - Членовете на домакинството винаги сочат с пръст? Отрицателната енергия в дома може да им попречи (и на вас) да погледнат навътре, за да поставят отговорността там, където наистина й е мястото.

Критика - Ако има много критики, свързани с цялата вина, домът ви може да бъде залят с лоша енергия. Когато вие или други хора във вашия дом изпращате отрицателни вибрации, вие увеличавате лошата енергия в дома си.

Когато е на гости работното напрежение - Пренасянето на проблеми от работата е често срещано явление в домашната среда. Това води до доста натрупване на стрес, респективно негативна енергия. Когато се коментира напрежението на работното място, това активира отрицателна бомба в домът ви.

Отрова на трапезата - Българска традиция е да се коментират болести в къщи, особено на трапезата, предизвиква торнадо от отрицателна енергия.

Безпорядък - Един от най-големите признаци на негативна енергия в дома е безпорядъкът. Безпорядъкът блокира начина, по който енергията протича през дома, така че може да задържа лоша енергия и да влоши нещата.

Много предмети на едно място в стаята - Избягвайте прекаленото поставяне на предмети в една стая. Колкото повече предмети има в една стая, толкова повече се привлича отрицателната енергия.

Дори и да не улавяте нито един от тези предупредителни знаци, че си имате работа с лоша енергия, добра идея е да почистите къщата си, когато някой се е скарал, бил е болен или изпитва стрес на работа. Отрицателната енергия може да проникне в къщата ви с течение на времето, така че е добре да я изчистите, когато пожелаете.

Вашият дом е единственото място, където трябва да се чувствате сигурни и спокойни, но ако отворите вратата и на практика плувате в басейн с лоша енергия, трябва да го пречистите.

Как да предпазим домът си от негативна енергия

Ще ви предоставя някои малки тайни с които ще предпазите своят дом. И така, нека започнем от входната врата:

Поставете хималайска сол под изтривалката.

В случай, че имате огледало, което се намира точно срещу входната ви врата го премахнете и поставете картина например.

Може да закачите малки-нежни камбанки на самата врата. При отваряне и затваряне на вратата, тези чудновати техни мелодии ще елиминират лошата енергия.

В двата вътрешни ъгли на входната врата може да поръсите малки щипка канела с по една ароматна свещ, три пъти месечно или при съмнение на отрицателна енергия.

Придайте на цялото домашно място свеж аромат на лимон. Има причина толкова много почистващи продукти да са с аромат на лимон. Ароматът на лимон е естествено ободряващ и ободряващ. Ето няколко неочаквани начина да го използвате у дома:

Сварете лимоновите кори във вода и оставете парата да ухае вашето пространство.

Оставете малки чинии, пълни с резенчета пресен лимон около дома си.

Поставете етерични масла от лимон във вашия дифузер.

Можете също така да почиствате пространства с вашите кристали . Те имат специални сили заради енергиите, които носи всеки камък. За почистване на къщата или определена от вас стая, например, е подходящ люляков аметист. Камъкът има защитно и пречистващо действие.

Електрониката също е носител на негативна енергия, затова поставете пирамида между вас и компютърът ви, както и пред телевизора.

В заключение

От време на време можем да изпитваме „неравности по пътя“ или да се чувстваме сякаш сме се отклонили от курса. Използването на съветите по-горе може да ви помогне да се върнете отново на правилния път и да започнете да изчиствате негативната енергия от живота си. Важно е да сте наясно с енергията, която вашият дом продължава да ви носи – добра или лоша. Ако забележите промяна в енергията с течение на времето, обмислете отново да изчистите лошата енергия от дома си. В крайна сметка вашият дом трябва да ви носи радост и да бъде източник на позитивизъм.

Езотеричен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa