Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката "Скритите послания с  Красимир    Куртев“. В първото издание ще ви представя темата - Мистичните способности на котките.

Котката - колкото е миловидна за стопаните, толкова е и свирепа към джинове, духове и всякакви негативни енергии. Вероятно, мнозина от вас знаят, че котката има феноменалната способност да изцелява. Като включим и притежанието ѝ на свръх естествени сили, които защитават човешкия индивид от така наречените извънземни сили, можем спокойно да я окачествим като идеалният бодигард.

Едва ли, ще ви изненадам с фактите, че котките са били и все още са свещени в някои страни. В Египет, Тибет и Тайланд, котките които са охранявали храмовете по онези древни времена, са били за предпочитане пред най-агресивните породи кучета пазачи. Интересни са историите с тибетските монаси, които са прогонвали злите духове, чрез гневните котешки мустаци.

Котките обикновено биват привлечени от така наречените геопатогенни зони на натиск, сиреч естествената земна радиация, която е направила „пробив“ по места. (Може би, сте чували или чели за мрежата на Хартман). Този вид радиация е опасна за човешкото тяло. Може да повлияе неблагоприятно върху мозъчната дейност, да причини разстройства на съня и в резултат на това сериозно да повлияе на психиката.

Вероятно ще попитате: Как да разберем, че котката е засякла наличието на негативни енергии и духове?

Котката много рядко има поведение на безделник - лениво четириного. Каквото и място да избере, каквото и да прави, котката действа с определена, а и много често с ясна за нея цел. Уловила веднъж присъствието на зли сили (негативна енергия), котката дълго съзерцава, определя същността и степента на заплахата. Това може да продължи с часове.

Не очаквайте от котката да се впусне като хищник да гони своята жертва, разбира се. Атаката на котката се състои в нейният поглед, мустаци и козина. Чрез дългите си мустаци, котката определя периметъра на негативната енергия, леко повдигнатата ѝ козина поставя капан от който измъкване няма, а очите ѝ „прострелват“ набелязания неканен гост.

След като приключи с лова, котката прави обход на маркираното място, за да „погълне“ чрез опашката си остатъците от гърчещата се „плячка“ и започва да се мие, поглъщайки полепналото по козината, лапите, мустаците и муцунката си.

И това не е всичко, чести са случаите, когато се прибирате у дома и котката ви започва без основателна причина да съска или хъхка. Това не означава, че е агресивно настроена към вас, а напротив - котката в такива случаи е доловила полепналата по вас отрицателна енергия.

Ще ви сведа и друг пример: В случай, че вашата котка ненадейно прекъсне храненето си или изостави обичайната си игра, това е ясен знак, че алармира за нежелан гост в дома ви. А защо не и предмет, който скоро сте внесли вкъщи. Ако котката започне да се умилква и да се търка в краката ви, това означава, че сте били обект на така наречените „лоши очи“ - уроки.

Мъркането на котките не се дължи само на тяхното задоволство, когато котките мъркат те абсорбират негативната енергия и я трансформират в позитивна, тоест извършват обмен на енергиите.

Котката е едно от най-мистериозните същества на нашата планета. Тук е мястото да загатна на суеверните, че когато черна котка ви мине през пътя, не е на лошо, а за добро. Защото, когато котката преминава, тя обира вредните невидими „паяжини“ от въздуха на улицата. Така че спокойно, дори е препоръчително да минете от там, където котката е преминала. (Не преди нея, а след нея).

Една от интересните теории на Едгар Кейси е, че жените, които са имали трудни раздели, предпочитат да имат котка или котарак. Според Кейси, това се дължало на факта, че котките наистина усещат женската енергия, дават необходимите ласки, но могат да хапят без обективна причина, ако стопанката се е замислила за болезненото си минало.

Рубриката се води от езотеричния анализатор Красимир Куртев - Алеф. Куртев е Doctor Honoris Causa, общественик, езотеричен писател, херменевтик и философ. Международен експерт по езотериката на минерали и кристали и правилното хармонизиране.