Езотеричният анализатор Красимир Куртев: Зловещото влияние на звездата Алгол приключва в края на май

Ретроградните планети ни предупреждават!

България 22.03.2020 21:00 6777 1
Езотеричният анализатор Красимир Куртев: Зловещото влияние на звездата Алгол приключва в края на май

Повечето хора считат, че привидното движение назад на планетите носи нещастия, защото то противоречи на естествения ред на движение - директното движение. Като езотеричен анализатор бих споделил, че подобни мантри нанасят вреда на човечеството, като паника и стрес.

Когато една или повече планети са в ретроград, това не е непременно нещо лошо - всъщност това е шанс за разпознаване, разбиране и коригиране на наши минали настоящи и предстоящи грешки. Вкратце - ретроградните планети ни предупреждават за бедствията, които ще последват. Затова ще ви предоставя периодите на ретроградните планети, а също така - какво може да се очаква като последствия.

 

Ретроградни планети - календар за 2020г.

17-ти февруари - 10 март: Ретрограден Меркурий в Риби и Водолей

18 юни - 12 юли: Меркурий Ретрограден в Рак

14 октомври - 3 ноември: Ретрограден Меркурий в Скорпион и Везни

13 май - 25 юни: Ретроградна Венера в Близнаци

9 септември - 14 ноември: Ретрограден Марс в Овен

14 май - 13 септември: Ретрограден Юпитер в Козирог

11 май - 29 септември: Ретрограден Сатурн във Водолей и Козирог

12 август 2019 - 11 януари 2020: Уран ретрограден в Телец

15 август 2020 - 01 януари 2021: Уран ретрограден в Телец

23 юни - 29 ноември: Ретрограден Нептун в Риби

25 април - 4 октомври: Ретрограден Плутон в Козирог

Последствията: На българската политическа сцена ще се разиграят все повече сериозни сблъсъци, манипулации и интриги. Корупцията ще достигне своят апогей, въпреки това някои от „недосегаемите“ ще бъдат детронирани.

 За жалост здравните неприятни изненади ще се засилят. Очакват се нови вируси или болести, не споменавани до сега. Така нареченият „коронавирус“ ще остане неразгадан и параван за други небивалици. И колкото повече си проектираме паника и стрес, толкова повече ще се увеличават здравните проблеми. Намали ли се страхът нещата ще се уталожат постепенно и ще влезем в нормален ритъм на здравословен живот.

 За климатичните промени едва ли ще изненадам с нещо ново. Очертават се жестоко високи температури през лятото и нищо чудно да се обяви, макар и частично извънредно положение. Също така ненадейни дъждовни бури и градушки.

През периода 18 февруари до 9 март 2020, Меркурий бе в знака на Риби и даде ясно послание, че по време на ретроградното си движение (през този период) бе важно да останем със здрав разум и с ясното съзнание и присъствие, за да постигнем целите си без психическо изтощение. Ала повечето от нас не пожелаха да избегнат песимизма, саботирайки защитните си сили спрямо паниката. Така се появи търговската марка наречена „коронавирус“ в последствие.

През Април месец, Меркурий си дава „почивка“, но за сметка на това основните планети, които ще „тормозят Земята като Плутон, Сатурн, Венера, Юпитер, Нептун, Уран и Марс остават на своят пост със своята „враждебност“.

От 17 юни до 12 юли Меркурий ще навлезе в знака на Рак и отново ще бъде ретрограден. Това ще се отрази на нашите комуникации като цяло.

От 13 октомври до 3 ноември, пъргавият Меркурий ще дотича  в знака на Скорпион. Може да не харесвате възходите и паденията на живота си по време на ретроградния Меркурий в Скорпион, ала поне тогава се опитайте да избягвате спорове с хора от вашето семейство и приятели.

 Под въздействието на ретрограда на Меркурий през цялата 2020 година е възможно да имаме усещането, че всичко се движи назад: хора от миналото ще се появяват (бившите включени) или се изкушаваме да търсим стари спътници. По същия начин се повтарят сценарии, които сме импровизирали сами, че сме превъзмогнали и забравили, сиреч едно постоянно Déjà vu.

25 април - 4 октомври: Ретрограден Плутон в Козирог. Това обратно движение на Плутон е свързано с много разрушения  и унищожение, и предстоящи сериозни ситуации. През този период ще се наложи да търсим повече мотивация и вътрешен мир. Това е нивото на подготовка за период на голяма промяна, преработка и непрекъсната реконструкция. Ретроградният Плутон в Козирог изисква от човечеството самоконтрол и способността да се премине към ново ниво с повече зрялост и сериозност.

11 май - 29 септември: Ретрограден Сатурн във Водолей и Козирог По време на този период, когато Сатурн е в ретроградно движение, ще се създаде предпоставка за закъснели действия или блокажи. Обобщено трябва да се финализират всички обещания и реализация на проектите.

Относно пандемията „Коронавирус“, още през 1 декември 2019 г., когато Covid-19 за пръв път е диагностициран, Слънцето е било свързано с неподвижната звезда Антарес в сърцето на Скорпион, което създава пандемии и тежки болести. Предшестващото новолуние на 26 ноември 2019 г. е било прякото разположение на Марс спрямо Уран, единственото от най-разрушаващите влияния върху Земята. В това време се освобождава неподходящата звезда Акраб в главата на Скорпиона, който причинявала мор, а днес болести.

Съединението Сатурн - Плутон в Козирог през12 януари 2020 г. дава старт на развихрянето на Коронавирус. Настъпват трудни моменти, когато двете студени планети се изравняват. „Незнайно“ защо се пропуска или неглижира една неподвижна звезда - Алгол.

Въпросната Алгол е двойна променлива звезда, Бета от съзвездието Персей, която се намира в 26 градуса 23’ в знака на Телец. Според древните елини тя символизира отрязаната от Персей глава на Медуза Горгона. Евреите са я наричали „Рош ха Сатан“ – „главата на дявола“. Древните китайски астрономи са я наричали „Цей Ше“ – „трупове на купове“. Неподвижната звезда Алгол започва своето зловещо влияние още през юни 2016 г. и ще продължи до края на май 2020 година. След което щафетата ще поеме кръстосаната позиция на Сатурн и Уран за най-малко от 18 месеца.

Алгол се свързва със зловещи неща, като екстремни болести, трагедии и  скръб засягащи голям брой хора. Във медицинската астрология Алгол нанася щети върху уши, нос и гърло както и върху тимусната жлеза, която от своята страна запушва лимфните възли и води до срив на имунната защита, и преди всичко затруднения на дихателните пътища.

Когато настъпи новолунието на 22 май 2020 г., в Близнаци, това предполага, че Коронавирус ще достигне своят пик. Известният американски медиум Силвия Браун пише: „През 2020 година това заболяване, корона вирус, което е  сериозно заболяване, подобно на пневмония, ще се разшири по целия свят, като атакува белите дробове и бронхите и ще се противопостави на всички известни лечения. По-странното обаче е, че въпросният вирус ще изчезне изведнъж и по-бързо отколкото се е появил - всъщност коронавирус е „открит“ още преди десет години“.

Като езотерик имам обяснение относно тази пандемия, ала не го търсете сред вирусите, а от вибрационните излъчвания, които няма да ни пощадят. Важното е да стоим по-далеч и по-рядко от въпросните облъчвания и да си наложим контрол над желанията си, загърбвайки модните технологични тенденции. Бъдете разумни, за да сте здрави!

 Красимир Куртев - Алеф е Doctor Honoris Causa, общественик, езотеричен писател, херменевтик и философ. Международен експерт по езотериката на минерали и кристали и правилното хармонизиране.

 

 

 

 

 

 

Акценти

Изпрати новина