Разтърсващата история на д-р Васил Будев разказа в "Преди обед" по Бтв пловдивчанката д-р Неделя Щонова. След много перипетии в личния си живот и след 10 години борба за живота на първата си съпруга, болна от мултиплена склероза, д-р Будев сам се разболява от коварен рак на гърлото.

В Пловдив той има над 20 години активна клинична практика като стоматолог, заместник-декан е на Стоматологичния факултет и помощник-ректор на Медицинския университет. След смъртта на съпругата си създава Центъра за образна диагностика във Военна болница в Пловдив.

Разказва, че по време на лечението на съпругата си е опитал да я излекува у нас, във Виена и накрая във Франция, където среща лекар, който променя погледа му към живота. Френският доктор казва, че ако болният не се изолира, той взима силите на здравите членове в семейството. Прогнозата се оказва вярна, защото след смъртта на съпругата си д-р Будев действително се сдобива с 4 диагнози – дискова херния, диабет, хипертония и рак на гърлото.

С рака се бори в чужбина, а там го съветват да направи избор – или да запази гласа си и да поживее само няколко месеца или да премахнат ларикса му и никога повече да няма глас. Той избира второто.

„Имах още много недовършени и неизживяни неща, за да оставя рака да ме изяде. Исках да го ликвидирам. Още мисията ми не е приключила”, казва д-р Будев.

Има три деца. За любовта докторът казва, че тя е всичко друго, но не и думи и че е там, където има слънце. В неговия живот тя отново се появява – среща втората си съпруга Лени, която е с 20 години по-млада от него.
"Не говори, освен ако не можеш да подобриш тишината. Говори малко и само най-важното. Това ви го казва един човек без ларинкс", съветва лекарят.

TrafficNews.bg