Талантлива млада художничка подарява свои картини на болниците в Пловдив и Асеновград. Рисунките с анимационни герои на 13-годишната Ирина Павлова вече развличат пациентите в МБАЛ „Свети Пантелеймон”, а съвсем скоро нейни платна ще красят и АГ болница „Селена” и МБАЛ Асеновград.

„Баща ми, нейният дядо, беше около месец и половина по болниците в Пловдив. Често се налагаше да ходим двете с нея. Имаше картини, но не даваха усмивки. Тогава ни се роди тази идея - да подаряваме на болниците рисунки с анимационни герои, за да е цветно и весело за всички, доктори , сестри, пациенти, посетители. Има дарбата, нека с нея радва хората.”, разказва пред TrafficNews майката на Ирина – Грозданка.

Ирина живее в Асеновград. Освен рисуването, свири на китара. Запалена рокаджийка е и любимка на бандите на Полинеро фестовете. Много обича животните и често спасява птици и гущери, храни мравки и гълъби по улиците в родния си град. Домът й пък е превърнат в истински мини приют. Има риби, четири котки, куче и костенурка, които живеят в мир и разбирателство.

Миналата година печели първо място в конкурса за детска рисунка „Водата е живот”, организиран от Напоителни системи. Смята да продължи да се занимава с рисуване и тази учебна година ще е ученичка в НХГ „Цанко Лавренов” в Пловдив, за да може с наученото там да прави светът едно по-добро и по-красиво място. А мечтата й е някой ден да стане голям художник.

Дотогава Ирина ще продължи да рисува, за да дарява усмивки на болните хора.  И кани всички талантливи деца да се включат в инициативата й "Подари усмивка с анимационен герой".