Откриха на 27-мото издание на Седмицата на съвременното изкуство в Пловдив с пърфорпмънса на „Тарзан”, виснал отвесно на сградата на ГХГ в центъра на града.

Йохан Лорбер, облечен в стилен костюм, стана повод за тълпи от хора, които смаяно снимаха и коментираха номера му.

Намериха се дори такива, които решиха да изпробват дали наистина той не е подпрян с нещо за земята. Опитите им да разобличат какво се крие зад номера на „Тарзан“ обаче останаха безуспешни, предаде репортер на TrafficNews.

Самият Йохан, мъж с германски корени, висеше толкова усмихнат от стената, а по гънките на лицето му не личеше и следа от физическо напрежение.

Припомняме, че по време на Седмицата на съвременното изкуство ще видите широк спектър от многопластовите таланти на десетки артисти.

Все пак в края на събитието Тарзан „слезе от клона“, докато впечатлената тълпа остана, за да разбере къде бе окачен така стабилно цял един човек.

Ето какво е приготвил фестивалът за пловдивчани и гости на града:

Група 7+1 (Йоханес Артинян, Панчо Куртев, Илко Николчев, Камен Цветков) - арт инсталация XL PROJECT  (подлез „Чифте баня“);

 Кирил Кузманов и Йохан Лорбер, видео творби (герила акции в публични пространства); 

Марина Попска, арт инсталация, обекти от филц „Идеалът“ (разкопки пред Централна поща); 

Сандро Арабян, фото инсталация В началото“ (подлез Тунела – север); 

Севдалина Кочевска,  неон „bad Beuys“  (централна витрина на ГХГ – Пловдив),  арт инсталация – пърформанс „Връзки“  (разкопки пред Централна поща);

 Цветан Кръстев, видео инсталация „Игра с морето“ (фонтана с пеликаните), видео творби  (витрини на главната улица)

Още "спирки" на съвременното изкуство можете да намерите и на други локации по главната улица на Пловдив.