Интересни сувенири, грузинска ракия чача, шапки от фолклорни носии, дискове и пластики – това са част от подаръците, които участниците в Международния фолклорен фестивал в Пловдив подариха на домакините си от Общината. Традиционната среща се проведе в заседателната зала на пл. „Стефан Стамболов” и след нея артистите от всички трупи се събраха за обща снимка за спомен от преживените емоции под тепетата.

„Фолклорният фестивал е едно от най-авторитетните събития с 28-годишна история. За пловдивчани, дори и без да гледат календара, краят на юли и началото на август подсъзнателно знаят, че е време за най-цветното събитие в Пловдив”, каза домакинът на срещата – зам.-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

Той подчерта, че екипа на Общината е изключителна гордост, че чрез участниците пловдивчани и гостите на града имат възможността да се запознаят с част от световното нематериално културно наследство.

Панов допълни, че се радва и от факта, че Държавният ансамбъл за песни и танци "Мхедрули" (Грузия) е избрал именно Пловдив за част от световното си турне.

Всички участници във форума благодариха за гостоприемството и изразиха надежда, че ще се върнат тук отново.

Те получиха плакет и албум със символите на Пловдив.