На 30 август (неделя), в 17:30 часа министърът на културата Вежди Рашидов ще обяви началото на ремонта на Драматичния театър „Н.О. Масалитинов” в гр. Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата.

През август 2013 г. в театъра възникна пожар, който направи сградата неизползваема. В края на м. април 2015 г. беше изготвен технически проект за обект „Ремонт и реконструкция на основната сграда и зала в нея на Драматичен театър - гр. Пловдив”, който е одобрен от главния архитект на община Пловдив.

Проектът предвижда подмяна на всички основни инсталационни системи, възстановяване на сцената, инсталиране на нова озвучителна и осветителна система, подобряване на акустиката, монтиране на система за пожароизвестяване, изграждане на санитарен възел за хора с увреждания, както и други основни ремонтни работи за пълно отстраняване на последиците от пожара върху сградата на театъра. След ремонта пловдивският театър ще разполага и с медиатека.

След проведена процедура по реда на Закона за обществените поръчки е избран изпълнител на строително-монтажните работи. Това е ГБС- Пловдив АД. Има и сключен договор за изпълнение на строително-ремонтните работи между ГБС – Пловдив АД и Министерството на културата.

TrafficNews.bg