Празник всеки ден! Това предстои през следващата седмица,когато повод да почерпят ще имат не един и двама. Хиляди души празнуват имен ден в някой от следващите дни, като празниците започват още от утре. На 14 януари православната църква почита Св. равноапостолна Нина.

В неделя имен ден ще празнуват всички дами на име Нина, както и мъжете, които се казват Адам, Калчо или Нино.

Първият ден от новата седмица – понеделник също е християнски празник. Специален ден ще имат всички с името Гавраил. Във вторник пък празник ще имат всички, които са кръстени Ромил.

Кулминацията на седмицата идва в сряда, когато е Антоновден и хиляди души у нас имат имен ден.

Празник всички, носещи имената Антон, Андон, Антоан, Антония, Антонина, Антоанета, Тончо, Тоня, Дончо, Донко, Донка.

Името Антон произхожда от римското име Антоний и значи "безценен, неоценим, който няма цена". Другото му значение е "който влиза в бой".

Антоний Велики е роден около 251 г. след Христа, в Египет, в семейството на заможни и благочестиви родители. Според житиеписеца му Атанасий Александрийски светецът прекарва 20 години при пълно усамотение в една изоставена постройка в пустинята. При него идват болни и страдащи хора, с които беседва часове. На 104 години Антоний излиза в открит диспут с привържениците на арианското учение и ги побеждава. Успехът му е наречен тържество на християнството. На следващата година светецът умира, като е погребан на тайно място. По-късно мощите му са открити и тържествено пренесени във Виена.

Според българската народна традиция Антоновден се празнува за предпазване от болести.

На този ден жените не предат, не плетат, не варят боб и леща, за да не разсърдят чумата, шарката и „синята пъпка”.

Празниците продължават в четвъртък, когато е Атанасовден.

Според народните вярвания Атанасовден бележи средата на зимата, и след него тя си отива, затова на места се нарича и "Среди зима". Светецът е покровител на снеговете и ледовете през зимата и на този ден отива в планината, сваля дебелия кожух, облича копринена риза и се провиква: “Иди си зимо, идвай лято!”

Традиционно на трапезата за Атанасовден присъства питка с мед, пълнена кокошка, пиле с ориз, и най-вече свинско с бамя.

Имен ден празнуват: Атанас, Наска, , Тина, Тинка, Таню, Таска и производни от старогръцкото „Атанасиос" със значение „безсмъртен".

На 20 февруари пък в петък се празнува Петльвден, а православната църква почина Свети патриарх Евтимий  Търновски. Имен ден празнуват Евтим и Евтимия.

В последният ден от седмицата също има именници – това са всички, които носят името Валери и Валерия.