Кукери, самодиви, мистични  лечители – калушари, коледари и изпълнения от всеки етнографски район на България, видя пловдивската публика на незабравимия  спектакъл на фолклорно студио „Пълдин” в Градския дом на културата „Борис Христов”. Представлението бе по повод 10 години от основаването на танцовото студио, в което репетират над 250 души.

Спектакълът показа пълния цикъл на ритуалите по време на вековните български празници – от Коледа през Баба Марта, Гергьовден,  Великден, летните празници до Никулден.  В него взеха участие над 200 души, а кулминацията на вечерта бе танцът със 120 танцьора, които се качиха на сцената по едно и също време.

Различните ритуали бяха пресъздадени и според етнографските групи, в които те са най-популярни, заедно с типични носии за тези краища на страната. 

Шоуто бе само с участниците на клуба, като най-малкият участник бе на 5 години, а най-възрастният  на 75 години. Освен че клубът пази българските традиции, той е пример за приемственост между поколенията. На сцената заедно се качиха деца и родители, снахи и свекърви, зетьове и тъщи, като всички в клуба показаха, че са едно голямо семейство.Ръководители на студиото са Елена Димитрова и  Емануил Синджирлиев от ансамбъл „Тракия”.