Краят на работната седмица дойде и е време за почивка. Очаква ни рязък спад в температурите, така че разходките по улиците на Пловдив не са добър избор. Вместо да мръзнете навън, можете да отскочите до любимото си кино и да си подарите едно кино изживяване. А в следващите няколко реда ние ще ви посочим какво точно можете да видите на голям екран през уикенда.

Започваме, разбира се, с премиерното заглавие „Блейд Рънър 2049”. Фантастичният трилър е продължение на култовия „Блейд Рънър” на Ридли Скот, появил се по кината през далечната 1982 г. В тази стряскаща дистопия Кей (Раян Гослинг) разкрива шокираща тайна, която го праща по следите на изчезналия преди цели три десетилетия Рик Декард (Харисън Форд). Новият филм вече трупа похвали от зрители и критици, като немалка заслуга за това има и режисьорът Дени Вилньов (Arrival, Сикарио). Вижте трейлъра на филма:

Другата премиера този уикенд е „Всички мои мъже”. Рийз Уийдърспуун е в главната роля в романтичната комедия. Тя играе наскоро разделила се със съпруга си жена, която опитва да рестартира живота си, връщайки се в родния си град. Всичко се обърква, когато решава да приюти трима млади мъже. Преценете дали това симпатично объркване е за вас, като изгледате трейлъра на филма:

 

Тези, които не са любители на фантастиката и романтичните комедии, могат да дадат шанс на историческата лента „Довереникът на кралицата”. Главната роля в него е поверена на носителката на Оскар Джуди Денч, която влиза в ролята на английската кралица Виктория. Филмът разказва за нейното истинско приятелство с индийския слуга Абдул Карим. Двамата започват да споделят дружба, която всички в двореца искат да унищожат.

Малчуганите не са пренебрегнати и също има какво да гледат. Lego Ninjago Movie все още е на екран. В анимацията, базирана на популярния конструктор, шест млади нинджи имат задача да защитават града си Нинджаго. Сред другите детски заглавия са „Шантаво семейство”, „Emoji: Филмът” и „Крадци на ядки 2”.

Може би пък ви се гледат ужаси? Така и така ще е мразовито навън, може пък да имате желание нещо да ви смрази и отвътре. Е, има варианти и за вас.

Първият от тях е филмът "Линия на смъртта" - римейк на филм със същото име от началото на 90-те години. В новата лента няколко студенти по медицина се поставят в състояние за клинична смърт за кратко време, след което се реанимират. Целта им? Да разберат какво има отвъд линията на смъртта. Тези експерименти обаче могат да имат страшни последствия за тяхната психика.

Втората опция за любителите на хоръра е абсолютният хит „То”. Екранизацията по романа на Стивън Кинг разбива всякакви рекорди в боксофис класациите. В него деца от малък американски град изчезват безследно на всеки 27 години. Този момент отново наближава, а ужасът ще разкрие широката си усмивка.

За родолюбците, подкрепящи българското кино при всички условия, налице е филмът „XII A”. Героинята на Радина Кърджилова се връща към професията на преподавател. Това обаче се случва в нова гимназия, с нови ученици и нови проблеми. Как ще се справи тя с цялото напрежение, ще разберете като гледате този микс между драма и комедия.

Ако ви се гледа шпионска екшън-комедия можете да опитате с „Kingsmаn: Златният кръг”. В това продължение щаб квартирата на британските тайни агенти е разрушена от нов злодей, което принуждава познатите ви от първия филм (ако сте го гледали) агент Егси и Мерлин да се обърнат за помощ към странните си американски колеги.

Можете да се впуснете и в приключение с шпионски привкус с Том Круз в „Бари Сийл: Наркотрафикантът” - истинска история за пилот мошеник, който съвсем неочаквано е вербуван от ЦРУ за мащабна операция под прикритие.

Избор има, така че ако сте в настроение за кино - ето ви няколко идеи как да прекарате 2 часа от задаващия се хладен уикенд.