Богдана Петрова и Живко Василев възродиха за нов живот народната песен от Странджа „Стоян си сватба заправи” на Жечка Сланинкова. Колаборацията е с нов аранжимент и модерно звучене и предизвика огромен интерес в интернет. Само за първите три часа, след като бе пуснато в YouTube, видеото събра 10 хиляди гледания.

„Очаквах, че ще бъде интересно за хората да ни видят заедно, защото сме двама млади българи, които правят фолклор, а това е рядкост. Но и двамата сме изненадани, че интересът е толкова голям”, признава пред TrafficNews.bg победителката в първото издание на „България търси талант”. В социалните мрежи вече има и доста коментари, повечето положителни. Феновете споделят, че песента е спокойна, много различна, че я слушат по няколко пъти и не могат да й се наситят. „Разбира се, има и хейтъри, които смятат, че нашата обработка е твърде модерна за фолклор. Но когато има и хубави, и лоши коментари, разбираш, че си си свършил добре работата като артист. Защото ако получаваш само хвалби, нещо не е наред”,  смее се пловдивчанката.

Боги избрала песен от тази област, защото сезонът е есенен, а Странджа носи някаква меланхолия и тъга. На Живко Василев пък се спряла, защото той е един от най-популярните млади кавалджии в България. Обича да експериментира в различни стилове, като смесва поп, джаз, етно, фолклор. Създава музика както самостоятелно, така и в колаборация с други музиканти и работи с редица световни имена.

„Идеята за проекта беше моя. От много време наблюдавам кариерата на Живко Василев и много му се възхищавам”, казва изпълнителката. Отдавна замисляла съвместен проект, но не смеела да му предложи, защото знаела, че той е много зает. Затова подходила със страх и била убедена, че ще й откаже заради другите си ангажименти. Живко обаче останал впечатлен от демото, което талантливата пловдивчанка му изпратила. И казал: Когато се поосвободя малко, ще ти изпратя моята част. „И след време ми изпрати всичко. Аз миксирах, мастерирах. Правим си сами музиката, защото според мен това е най-добрият начин да се себеизразиш като артист. Никой не може да ти влезе в главата и да разбере какво точно имаш като идея. Докато не седнеш сам да го помислиш и да го изкараш от главата си, никога няма да стане такова, каквото е замислено от самото начало”, смята Боги.

Любопитното е, че заради многото си ангажименти двамата така и не успели да се срещнат и не само песента, но и видеото направили от разстояние. Всеки снимал своята част и след това събрали кадрите. „Така и не сме се виждали очи в очи. Ако го видя на улицата, сигурно няма да го позная”, смее се тя. Но това не попречило проектът им да се реализира и да се превърне в тотален хит в интернет.

„Това беше една от най-лесните ми работи. С половин дума се разбираме с Живко, не трябват много обяснения. Просто всичко се случва много естествено, лесно и приятно с него. Усещам, че много добри ме улавя и разбира във фолклора, което ми се случва рядко с музиканти, защото по принцип съм поп певица и моето изразяване във фолклора е малко по-различно. И просто не всеки музикант може да ме улови. А той много дълбоко усети това, което съм изпяла, и влезе изключително елегантно и подходящо в проекта”, отита пловдивчанката.

И тя, и Живко са на мнение, че това е началото на една много добра музикална връзка. И съвсем скоро ще излязат заедно на една сцена. „Фолклорът ми е на душата и кавалът като инструмент ми е много близък. С моите приятели се шегуваме, че, ако трябваше да избирам, във всеки мой проект щеше да има пиано и кавал. Нищо друго не ми трябва. Даже обмислям да помоля Живко да ме научи да свиря на кавал, иначе ще го тормозя за всеки следващ мой проект“, смее се Боги.

В момента певицата подготвя и първия си авторски албум, който ще носи името на пилотната песен - "Ето ме".