Благотворителен търг ще сложи край на арт маратона "Браво, Пловдив" на 21 септември от 19 часа в ETRA HALL. След поредица от събития - ателиета по рисуване, детски театър, срещи с авторитетни пловдивчани, куизи за изкуство и редене на арт пъзели, предстои още едно вълнуващо събитие, с което екипът на сдружение "Браво, Пловдив" предизвиква последователите и приятелите си.

На търга ще бъдат предложени три графики на Кольо Карамфилов, картини на Константин Константинов, Илиана Манукова, Илиян Савков, Румен Нечев, Емил Атанасов, Валери Стобски и Яна Константинова. На специални цени ще бъдат предложени и нарисуваните по време на арт ателиетата рисунки от непрофесионални художници.

Огледът на творбите е от 18 ч.

Благотворителният търг на "Браво, Пловдив" има за цел да набере средства, за да бъде продължен проектът на художника Атанас Хранов "Седмият хълм". Пространството до Джумая Джамия е любимо на пловдивчани и гостите на града, но има още големи творци, чиито слова, посветени на Пловдив, могат да бъдат споделени там върху бордюрите, изработени от Хранов.

Средствата за мащабния проект в район "Централен" ще бъдат дарени на Община Пловдив, но друга част от парите от откупки ще бъдат насочени към другите райони на града. Там ще бъдат подкрепени каузи, важни за жителите.

Водещ на търга ще бъде галеристът и куратор на изложбата от Арт маратона "Браво, Пловдив" Стоян Даскалов, а домакин - председателят на сдружението Веселин Костов.