Втората част на фестивала Plovdiv Jazz Summer започва  в село Марково през уикенда. Част от програмата са два градински камерни  бутикови концерта, които ще се проведат на необичайно място - градината на организаторът на феста Мирослава Кацарова.  В първия от тях, на 26 август, ще имаме удоволствието да слушаме музиката от албума "Родополоджи" на саксофониста и композитор Димитър Льолев, заедно с пианиста Антони Дончев, барабаниста Борислав Петров и контрабасиста Борис Таслев.  Димитър Льолев описва музиката в албума като симбиоза на взаимното проникване между родопския фолклор и джаза.
 
На 27 август в полите на Родопите, в центъра на село Марково ще звучи кавалът на  вдъхновяващ Теодосий Спасов. Концертът  започва в 20 часа и е с вход свободен. 
 
В последния ден на феста, градинската сцена е запазена за  вълшебната Дани Белчева, която ще ни покаже своя свят  в компанията на страхотните Милен Кукошаров, Димитър Семов и Михаил Иванов. 
 
За да бъдете част от летния джаз фест са ви необходими удобни обувки, добро настроение и билет за градинските концерти, който можете да купите от мрежата на Eventim. Местата са ограничени. 
 
Първата част на  PlovdivJazzSummer, която бе в началото на август, мина при изключително голям интерес от страна на меломаните, които се насладиха на изпълненията на Мирослава Кацарова , Розалия де Соуса и Белослава.