"Нечовешко", "извънземни", "великолепно"! Това бяха отзивите след петте биса, с които пловдивската публика изпрати гръцките танцьори Данай Димитриади и Дионисиус Аламанос, който направиха премиера на авагардната си композиция "АТМА" в рамките на One dance week.  В сумрака на залата на Дома на културата 500 души в продължение на час гледаха като под хипноза невъзможните движения на изключителния дует. 

Отправната точка на двамата бе проста  - човекът и живата природа.  Вплитайки телата си, те представиха на сцената различни животински видове, а сред тях и най-големият хищник на планетата – човекът. Данай и Дионисиус разказаха  истории за оцеляването, доминацията и слабостите, които определят кой е по-силен и кой да надделее. 

Те изпълняваха своя дует на едно и също място, но сякаш бяха навсякъде. Ръцете, пръстите и краката им се превръщаха в лапи, копита, рога, а внушението бе, че всички тези животни, с които човекът дели планетата, трябва да бъдат спасени.  

В ATMA човекът и животното са обединени в непрекъснато променящ се организъм. Той разказва истории за оцеляването, уязвимостта и жаждата да доминираш. Спектакълът е демонстрация на отношението на човека към природата, без да спестява варварствата, които ѝ причиняваме. Артистите пресъздават метаморфозата на бръмбара, мъдростта на свещения слон, тотемните животни, които древните шамани са почитали. Техники от китайското бойно изкуство Винг Чун вдъхват живот на снежния леопард (Panthera uncia). Първо ловец, който търси прехраната си, а впоследствие сам ловуван, но за трофей.

Дионисиус Аламанос е популярен като танцьор от трупата на емблематичния хореограф Акрам Кан в световноизвестния спектакъл „Чото Деш“. Роден на остров Закинтос, но живеещ в Атина, Дионисиус тръгва по самостоятелен път като хореограф, за да отправи от сцената една много човешка кауза.