Невероятно импровизация върху тема от българския фолклор направиха снощи изключителният тромпетист Сергей Накаряков и валдхорнистът Аркадий Шилклопер в Дома на културата в Пловдив. Снощи двамата бяха гости на откриването на фестивала "Дни на ,". Организаторът на феста Мила Павлова не скри, че цели четири години е чакала виртуоза Накаряков, когото всички наричат "Паганини на тромпета". Двамата свириха заедно с невероятните музиканти от "Софийски солисти" с диригент Пламен Джуров.  

Музикалната програма включваше произведения на Росини, Белини, Бах. Аркадий Шилклопер успя едновременно да разсмее публиката с няколко забавни вметни по програмата и едновременно с това я накара да заи дъх след като направи запомнящо се изпълнение на огромен албийски рог. 

Двамата завършиха концерта с изпълнение на Фига, композирана от Шилклопер, който уточни че произведението е нещо между фуга и жига. 

Звездната двойка бе върната на сцената от нестихващите аплодисменти на меломаните в залата като за бис музикантите изпълниха свой аранжимент на тема от фолклора, който не са свирили никъде другаде. 

41-годишният Накаряков, роден в Русия, а сега гражданин на Израел, е един от най-ценените изпълнители на световната сцена. Като ученик се пренасочва от пианото към тромпета след лоша травма на гръбнака и лекарска забрана да свири седнал. За една-две години Сергей започва да се проявява като дете-чудо. 

Шилклопер е един от най- добрите валхорнисти в света, композитор, аранжор и виртуоз на алпийския рог. Има внушителна дискография и преподава в най- престижните музикални академии в Европа.