Спектакълът "Лебедово езеро" се отлага за утре, 27 юни от 21 часа. Причината е обявеният оранжев код и прогнозите за дъжд.  Билетите важат без заверка за новата дата, съобщиха от Държавна опера Пловдив. От там съветват зрителите да си вземат топли дрехи, тъй като седмичните прогнози са за температури под 20 градуса вечер. 

Солистите на Болшой театър вече са в Пловдив за представлението.  „Античният театър е много красив естествен декор. На него „Лебедово езеро” ще бъде поставен по съвсем различен начин. Тази сцена е пропита с духа на историята и на артистите, които си играли преди нас”, казва руската балерина Мария Аллаш пред Plovdiv Time.  Прима балерината на Болшой театър заедно със своя знаменит колега Карим Абдулин ще изиграят главните роли в балета „Лебедово езеро”.

Аллаш и Абдулин ще танцуват за пръв път пред българска публика. Балерината е била два пъти у нас на почивка. Тя има над 20-годишна кариера в Болшой театър, като преди това е завършила Московското хореографско училище. „Съдбата ми се стече щастливо – веднага станах солистка на Болшой театър. За да успееш, трябва да се отдадеш изцяло и напълно на балета. Да обичаш това изкуство и да положиш изключително много усилия”, подчерта балерината.

Карим пък е започнал да се занимава с балет на 10 години, а на 18 попада в Болшой театър. „Лебедово езеро” е един от най-сложните спектакли - приказка за любов, предателство и измяна. Красива постановка, основана на класическите канони.  А музиката на Чайковски е мелодична и запомняща се, допълни Мария.