Район „Западен” и Опера Пловдив канят пловдивчани на камерен концерт "МАЛКА НОЩНА МУЗИКА"Събитието ще се проведе на 12-ти септември (четвъртъкот 19:30 ч. пред Братската могила.

Под палката на диригента Драгомир Йосифов солистите Евгения Ралчева и Вера Гиргинова заедно с камерния оркестър на Опера Пловдив ще изпълнят популярни пиеси и арии от Моцарт, Пучини, Вивалди, Чайковски, Бах, Й. Щраус и др.

Събитието продължава създадената от Опера Пловдив и Община Пловдив традиция да се интегрира живото изкуство в емблематични за Пловдив открити градски пространства.

То се организира от район „Западен“ в партньорство с Mall Plovdiv.

Концертът е възможност за жителите на квартала да се докоснат до красотата на класическата музика. Той е част от нашите усилия за насърчаване на процеса на децентрализация на културния живот в града и социализирането на различни точки в района“, споделя кметът на „Западен“ Тони Стойчева.

Отличната селекция от подбрани класически произведения, изпълнени от талантливите музиканти на Опера Пловдив, в съчетание с естествения декор - красиво осветената Братска могила, ще създадат едно незабравимо визуално-емоционално преживяване за зрителите.

 

ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН, като са осигурени 150 седящи места.