Гръмко с джаз стартира пролетният музикален сезон в пловдивския бар „БезистенЪ“. Заведението, което се утвърди като притегателен център за любителите на качествена музика, и тази година ще предложи богата програма от събития.

Българският Франк Синатра Васил Петров и виртуозният пианист Живко Петров ще открият пролетната сцена с джаз стандарти. Първите акорди ще прозвучат в събота, на 26 март в 21 часа. 

Щафетата в мелодичната серия ще поемат още любими музиканти на пловдивската публика. Предстои през следващите седмици на сцената да се качат Петър Салчев и Йордан Тоневски Трио, Белослава с Росен Захариев и Живко Петров, както и младият талант Тино, който ще представи  unplugged tribute на легендарната банда Depeche Mode. Очакват се и още музикални изненади, които да превърнат пролетните вечери в наслада за всички сетива.

Очаквайте всички събития от програмата във фейсбук страницата на Безистена, където са възможни и резервации за отделните концерти.  

Пловдивското заведение рестартира и успешния формат с благотворителна кауза „Приятели зад бара“. Очаква се неговата премиера да бъде на 10 април, когато журналисти и общественици ще зарежат за малко острия си аналитичен стил, за да предразположат всички свои посетители към поръчки и споделяне. Но не забравяйте, че всичко казано може да се използва срещу вас, затова внимателно с журналистите Ивайло Дернев и Благовест Андонов, както и Виктор Янков от Пловдив 2019. 

По традиция част от оборота на заведението, както и бакшишите на барманите се даряват за кауза. Тази година средствата ще бъдат предназначени за подкрепа на деца, с нужда от психиатрична помощ при д-р Николай Попов. 

Джазменът Васил Петров се завръща с изложба в галерия "Aeterna" след 17 годиниПубликата ще види нови картини, рисувани сега – през 2022 г.