Легендите в джаза – китарисът Джон Скофийлд и пианистът Джон Клиъри пренесоха повече от 500 пловдивчани на някоя от улиците в Ню Орлиънс. В продължение на час и половина двамата свириха без да си вземат дъх, изпълнявайки познати и не толкова познати композиции нюорлиънски джаз, любим на поколения. Артистичният Клиъри свири с гръб към публиката, но докато пръстите му препускаха по клавишите, той дяволито оглеждаше почитателите си изпод огромното си кепе. Соул, фънк, госпъл и всичко това смесено с класическите джаз ритми, превърнаха най- очакваният концерт на Пловдив джаз фест в истинско пиршество за меломаните.

Скофийлд, който е един от най-значимите джаз китаристи  от 80-те насам и е участвал в историческите албуми и концерти на Майлс Дейвис , благодари да топлото посрещане, похвали великолепната организация на фестивала и каза, че е безкрайно щастлив да свири в Пловдив.

Час по-рано друг прочут китарист наелектризира залата. Кърт Розенуинкъл и бандата му представиха свои авторски композиции.

Годишната награда на джаз феста получи Теодоси Спасов за приноса му в развитието на българския джаз. Тя бе връчена от организаторът на феста Мирослава Кацарова. 

Тазгодишното издание ще бъде запомнено и като едно от най- цветните заради участието на ексцентричната португалка Мария Жоао, както и на новаторката Линда Мей Хан О.

Снимчки: Владислав Христов

Тази вечер на сцената на дома на културата излизат Петър Славов квартет, я известни български джазмени ще направят трибют в памет на Румен Тосков – Рупето!