10-годишният пловдивски талант  Виктор Василев е победител в един от най- престижните международни музикални конкурси - Grumiaux Competition, който се провежда в Брюксел, Белгия.

Миналата година възпитаникът на НУМТИ "Добрин Петков"  спечели стипендия "Мидори" за участие в конкурса и се върна с големия приз. С уникалния си талант и неповторима музикалност, ученикът пребори жестока конкуренция от целия свят и донесе изключително престижната първа награда!

С призове от конкурса се върнаха още две малки, но много талантливи цигуларки. 12- годишната Екатерина Стоева е финалист и носител на диплом за "В" категория, а второкласничката Марияна Стоева бе най-малкият финалист в Брюксел и носител на втора награда в "А" категория. Техният преподавател в НУМТИ "Д. Петков" е старши учител Евгения Ночева, носител на Кристална лира за високи педагогически постижения на СБМТД, а клавирният съпровод беше на д-р Злателина Коларова. Участието на тримата надарени пловдивчани е изключителен успех на българската цигулкова школа. 

Първата среща на Вики с цигулката е на 4 години. Запленен е от концертите на Марио Хосен, на които го водят родителите му. На 11 вече има няколко отличия от международни конкурси, а през май миналата година е избран да участва и в майсторския клас на световноизвестната цигуларка Мидори Гото.

През годините на израстване в цигулковото изкуство, зад постиженията на Виктор стои всеотдайният труд и изключително високият професионализъм на изтъкнатия педагог  Дарина Данкова, възпитала поколения цигулари, вече реализирали се на световните сцени. От 2016 г. Виктор е извънреден младши студент в класа по цигулка на проф. Марио Хосен в НБУ – София. Там той има възможност да черпи от огромния концертен опит и богати познания за цигулковото изкуство на маестро Хосен.

Освен със своите цигулкови педагози, Виктор има щастието вече повече от пет години да работи и да си партнира на сцена със своя всеотдаен преподавател-акомпаниатор и прекрасен музикант – г-жа Ирен Капеловска. В годините Виктор има множество спечелени престижни конкурси в България и чужбина. След успешното си представяне в Словакия следват покани за участие като солист в два концерта на студентите на проф. Марио Хосен с Врачанска и Шуменска филхармонии. Поканен е да вземе участие и в престижния Международен фестивал на камерната музика в Пловдив в представителен концерт на изявени ученици на НУМТИ „Добрин Петков“. Виктор вече е бил солист на Пловдивска филхармония и на престижния камерен оркестър Camerata Orphica.

Множество са и медийните му изяви с цигулката, като най-значимото сред тях е церемонията по връчване на годишните награди на европейските регионални телевизии, излъчена на живо по националната ни медия и по регионалните медии в цяла Европа. Участва в майсторските класове на световно известни изпълнители и преподаватели по цигулка като проф. Жерар Пуле (Франция), проф. Михаел Фришеншлагер (Австрия), проф. Елизабет Кропфич (Австрия), проф. Юлиус Хорват (Австрия - Словакия). 

Виктор е стипендиант на Фондация "Димитър Бербатов".