Ако ежедневно се грижите за здравето или приема на калории, тази шоколадова торта е правилният избор за вас. Съдържа висок процент какао, защото трябва да използвате качествен, тъмен шоколад, а сместа се състои основно от бадемово брашно.
Ще я направите лесно и бързо, без да замърсявате съдовете в кухнята.
Необходими съставки:
170 гр тъмен шоколад с висок процент какао (поне 70%)
115 гр масло
2 чаени лъжички екстракт от ром
щипка сол
4 яйца
75 гр бадемово брашно
15 гр. бяло брашно
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 ° C. Разтопете шоколада на пара. В същата купа добавете маслото, леко омекотено. След това сложете рома и солта и разбъркайте с миксер или ръчна бъркалка. Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците отделно в отделна купа, докато получите бял, пенлив крем.
Добавете жълтъците един по един към първоначалната смес и разбъркайте добре. Добавете бадемовото брашно и обикновеното брашно и разбъркайте. Накрая сложете разбитите белтъци и сместа и внимателно разбъркайте.
Прехвърлете сместа в кръгла форма за кекс, която предварително сте намазали с малко масло. Печете в предварително загрята фурна за около 35 минути и покрийте тортата с разтопен шоколад и любимите си плодове.
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш