Какво да направите, за да запазите меденките и курабийките с канела, изпечени за Коледа, възможно най-свежи? Много е просто!
Коледа е утре, а празничната суматоха вече е в разгара си в много кухни. Домакините приготвят кифли, бисквитки, меденки с всякакви форми и размери - и често много повече, отколкото физически могат да изядат гостите им. И тогава какво да правим с останалата част от лакомството? В крайна сметка коледните печени изделия бързо изсъхват и губят вкуса си, пише Glas.bg.
За щастие има един прост начин да запазите вкуса и текстурата на домашно приготвените печени изделия за няколко седмици.
Първо, трябва да поставите печените изделия в контейнер с херметичен капак. След това поставете парче прясна ябълка там. Благодарение на допълнителната влага, която този плод ще се изпари, меките храни като меденки или канелени звезди ще останат сочни по-дълго. Единственото условие е да замените ябълката с нова веднага щом върху нея започнат да се появяват кафяви петна.
Готово! Вече знаете най-добрият трик за коледни сладки.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква