
Какво да направите, за да запазите меденките и курабийките с канела, изпечени за Коледа, възможно най-свежи? Много е просто!
Коледа е утре, а празничната суматоха вече е в разгара си в много кухни. Домакините приготвят кифли, бисквитки, меденки с всякакви форми и размери - и често много повече, отколкото физически могат да изядат гостите им. И тогава какво да правим с останалата част от лакомството? В крайна сметка коледните печени изделия бързо изсъхват и губят вкуса си, пише Glas.bg.
За щастие има един прост начин да запазите вкуса и текстурата на домашно приготвените печени изделия за няколко седмици.
Първо, трябва да поставите печените изделия в контейнер с херметичен капак. След това поставете парче прясна ябълка там. Благодарение на допълнителната влага, която този плод ще се изпари, меките храни като меденки или канелени звезди ще останат сочни по-дълго. Единственото условие е да замените ябълката с нова веднага щом върху нея започнат да се появяват кафяви петна.
Готово! Вече знаете най-добрият трик за коледни сладки.
Още от категорията

Вкусна рецепта за пилешки Хепи късчета

Как да си приготвим вкусен сладкиш с череши с малко брашно

Рецепта за вкусни пилешки дробчета
Акценти



Откриха уран в питейната вода на Първомай и две села





Екшън в Асеновград! Мъж наръга жена заради... парче пица
