Съставки:

250 гр рикота
200 гр замразено пюре от спанак
150 мл мляко
100 гр пълнозърнесто брашно от лимец
100 гр пушена сьомга
1 яйце
шепа пресен копър
1 чаена лъжица чесън на прах
¼ чаена лъжица Хималайска сол
млян черен пипер
зехтин в спрей за готвене

Упътване:

Размразете спанака в тиган на котлона. След това го смесете с брашното, яйцето, чесъна, солта и млякото. Сместа за палачинките трябва да е гладка и малко по-гъста от тази за класическите палачинки. Можете да промените консистенцията по всяко време с помощта на мляко или брашно. Изпържете палачинките в тиган, намазнен със зехтин. Печете за няколко минути от всяка страна. През това време смесете рикотата с нарязания копър и смления черен пипер. Намажете крема от рикота върху всяка от готовите палачинки, добавете парче сьомга и навийте палачинките. Сервирайте ги веднага.